עוגיות אמרטי של מיקי שמו

שמן המלא של העוגיות הללו הוא Amaretti di Saronno על שם העיר סארונו שבצפון איטליה, שם הן נולדו לפני יותר מ-300 שנה. פירוש המילה amaretti הוא “מרירים”, ואכן יש בעוגיות מרירות נפלאה של שקדים, שמגיעה משני כיוונים – מרציפן וליקר השקדים האיטלקי “אמרטו”. מה שאין כאן זה קמח, ולכן העוגיות מתאימות לפסח וגם לנמנעים מצריכת גלוטן. לפני האפייה מגלגלים את העוגיות בסוכר והוא מעניק מעטה קראנצ’י, שיוצר משחק נעים עם הפנים הרך והלעיס.
לכל סבתא ספרדייה יש בבית עוגיות כאלה – מוחבאות בקופסאות פח וממתינות לאורחים. כשאלה מגיעים, היא תעביר חופן עוגיות לצלחת פרחונית יפה ותגיש אותן לצד כוס תה עם נענע או ביום קיץ חם – עם קנקן לימונדה. כאן השף מיקי שמו מפנק קצת את העוגיות המסורתיות – בכך שהוסיף טיפה שמרים לקבלת מרקם פריך ורך יותר ושילב שומשום שחור ולבן גם בציפוי וגם בבצק. מַחלֵב, המופק מגלעיני דובדבנים מזן מיוחד, אחראי על הניחוח העדין. קונים אותו בחנויות התבלינים, ולפני השימוש כותשים מעט (בעלי ומכתש או במערוך) כדי להוציא את הטעם. זרעי קימל הם חלופה ארומטית אף יותר, ואותם תוכלו לקנות בכל סופר.

חומרים לכ 30 עוגיות:
500 גרם מרציפן (54% שקדים) חתוך לקוביות
2 חלבונים מביצים גדולות
200 גרם (1 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפיות ליקר אמרטו
לציפוי:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1

מכינים את התערובת: מעבדים מרציפן וחלבונים במעבד מזון 3-2 דקות לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, קליפת לימון ואמרטו ומעבדים עד שהם נטמעים. מעבירים את התערובת למקרר לשעה.

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים ואופים: יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ בידיים רטובות ומגלגלים את הכדורים בסוכר. מסדרים בתבניות במרווחים של 4 ס”מ (העוגיות מתרחבות מאוד באפייה).
אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות זהובות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה לרונה לי ולרשטיין בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

21 תגובות

  1. יסמין
    זה נראה יאמיייייי

    זה נראה יאמיייייי

  2. ליטל קופר
    איזה קטע.. בכלל לא ידעתי שיש …

    איזה קטע.. בכלל לא ידעתי שיש לו ספרים

  3. נעמה איציק סולמי
    נראה כזה טובב!!

    נראה כזה טובב!!

  4. איילת
    הליקר אמרטו הזה לא יקר מאוד??

    הליקר אמרטו הזה לא יקר מאוד??

  5. ז'ני
    אבל איפה השמרים כאן

    אבל איפה השמרים כאן

  6. נועה צליל סולומון
    איפה יש לו חנויות באיזור ת"א-רמה"ש?

    איפה יש לו חנויות באיזור ת"א-רמה"ש?

  7. שירן
    לא הבנתי איפה השמרים פה

    לא הבנתי איפה השמרים פה

  8. פנינה
    זה השף עם התכנים בערוץ האוכל?

    זה השף עם התכנים בערוץ האוכל?

  9. לילך סימנטוב אברהמי
    יש לי תחושה כאילו חסר משהו …

    יש לי תחושה כאילו חסר משהו במרכיבים

  10. מעיין פינק יולזרי
    יוווו סוף סוף עוגיות בלי שוקולד …

    יוווו סוף סוף עוגיות בלי שוקולד . תענוג!!

  11. יהודית
    עוגיות קראנצ'יות זו החולשה שלי

    עוגיות קראנצ'יות זו החולשה שלי

  12. חיה גרובר
    תודה רבה על המתכונים. אני מדפיסה …

    תודה רבה על המתכונים. אני מדפיסה אותם ושומרת בקלסר

  13. ליאנה
    נראה לי הכמויות לא נכונות

    נראה לי הכמויות לא נכונות

  14. דנה גיל
    זה באמת בלי גלוטן כמו שמישהי …

    זה באמת בלי גלוטן כמו שמישהי כתבה פה?

  15. רונה לי ולרשטיין
    מי מכינה ושולחת לי לנתניה? :)

    מי מכינה ושולחת לי לנתניה? :)

  16. זהבית ארבל
    עד שהגעתי למתכון כבר נרדמתי

    עד שהגעתי למתכון כבר נרדמתי

  17. נורית אליהו
    הולכת להכין.

    הולכת להכין.

  18. מיטל ארד
    אין על מיקי

    אין על מיקי

  19. ליאת עבדה
    סבתא שלי זכרונה לברכה הייתה שומרת …

    סבתא שלי זכרונה לברכה הייתה שומרת אותה בארון המטבח ומוציאה אחת בבוקר ואחת בחמש בערב עם התה. מאוד מרגש מה שכתבתם כאן

  20. שגית עזריה
    נראה מעולה

    נראה מעולה

  21. נאוה אליהו
    שכחתם לציין שזה ללא גלוטן וזה …

    שכחתם לציין שזה ללא גלוטן וזה מאוד חשוב

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק