טיפים לאכילה נבונה ומתכון לברוסקטות טעימות

בשבוע שעבר הוזמנתי לסדנה מיוחדת של המצפן התזונתי של תנובה.
הרעיון מאחוריו הוא הפיכת המוצרים שלהם להרבה יותר בריאים לכולנו. הפחתת סוכרים ומלחים מהמזון היומיומי שאנחנו צורכים.

כמי שמודעת להשפעה של המזון הנכנס לגוף שלנו על מצב הרוח ובריאותינו אני מקפידה ללמוד ולהפיץ מתכונים וידע במעגלים הקרובים והרחוקים שלי.
אז מה למדתי במפגש?

עדיף לאכול בצלחת קטנה

יושבים לאכול? מומלץ להגיש את האוכל על צלחת קטנה. מבחינה פסיכולוגית זה יראה בעין כמנה גדולה יותר

פלפליה במקום מלחיה

את המלח כדאי להעביר לפלפליה (זו עם הפחות חורים) וכך בכל שקשוק יוצא פחות מלח

פחות מלוח = פחות מתוק

כשאנחנו אוכלים מזונות מלוחים אנחנו שותים יותר שתייה מתוקה, לכן כשנגביל את המלוח גם המתוק ירד

הרגיש לי טוב לשמוע שגם בתנובה מבינים שתהליכים שכאלה לוקחים זמן ולא קורים ביום אחד ולכן הטיפים נועדו כדי שנפחית בהדרגה ולא ב "זבנג וגמרנו".
עוד למדתי שבמקררים בסופר יש להם מוצרים שבדיוק לפי תכנית המצפן, גם הם הופחתו (ויופחתו עוד) מסוכרים וממלח.

וכדי להשאיר טעם מעניין, אביא כאן מתכון לברוקסטות עם מוצרלה ועגבניות שרי צלויות
מצרכים:
פרוסות בגט
עלי בזיליקום
2 כפות ממרח פסטו בתוספת שן שום קצוצה
7-8 כדורי מוצרלה חצויים

עגבניות שרי מוצקות
2 כפות שמן זית
מלח גס

ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים את העגבניות בתבנית בשכבה אחידה. מפזרים עליהן את המלח הגס ושמן הזית.
צולים אותן במרכז התנור כ 8-9 דק', עד שנוזליהן מבעבעים מתוכן והן נסדקות מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור לצינון קל.
חוצים את הבאגט. מורחים את ממרח הפסטו. מניחים את כדורי המוצרלה החצויים ואת העגבניות הצלויות.
אופים בתנור עד שהגבינה מותכת והעגבניות מבעבעות.

אודות אפרת לוי וקסלר

אמא לעלמה ואישה לאיתי. חיה בין קריירה לאימהות תוך רצון לנצח גם פה וגם שם

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

29 תגובות

  1. פלג שוהם
    זה לא חורך את המחבת?

    זה לא חורך את המחבת?

  2. שרונה שבתאי
    יאמייי

    יאמייי

  3. כנרת לוי
    תמונה מעלפת

    תמונה מעלפת

  4. גלי מינץ
    אני אשמח לעוד רעיונות קטנים כאלה

    אני אשמח לעוד רעיונות קטנים כאלה

  5. שלומית פאר
    אהבתי את הרעיון של המלחיה/פלפליה

    אהבתי את הרעיון של המלחיה/פלפליה

  6. מישל ראובני
    אני אוהבת כל דבר שיש בו …

    אני אוהבת כל דבר שיש בו עגבניות שרי ((:

  7. נירה הרשקוביץ
    יאמי

    יאמי

  8. אסתי
    עזבו פחות מלוח שווה פחות מתוק.. …

    עזבו פחות מלוח שווה פחות מתוק.. ..אבל איך מורידים את המלוח?!?!

  9. מירב
    אחלה רעיון לאירוח חלבי

    אחלה רעיון לאירוח חלבי

  10. פאני
    רק מדמיינת את המיצים של העגבניה …

    רק מדמיינת את המיצים של העגבניה נוזלים עליי ורע לייי

    • יוכי מדינה
      אז קחי כדור ותרגישי טוב!! וואלה …

      אז קחי כדור ותרגישי טוב!! וואלה תהיי בריאה, אבל מה רע לך מיזה מה?!

  11. ליאת בר יוסף
    ואני בכלל נדלקתי על הידיים של …

    ואני בכלל נדלקתי על הידיים של הדוגמנית בתמונה האמצעית :)

  12. חנית מיכאלוב
    אחלה אופציה.. ...אבל לא ממש מתאים …

    אחלה אופציה.. …אבל לא ממש מתאים לילדים לדעתי

  13. מור ברגר אופיר
    נשמע מעניין, רק בלי העגבניות כי …

    נשמע מעניין, רק בלי העגבניות כי אצלי אלרגיים אליהן

  14. עדן
    ומה אם לספר שחלב פרה מכיל …

    ומה אם לספר שחלב פרה מכיל המוני הורמונים של הפרה וזה גרוע לילדים? למה את זה אתם שוכחים להזכיר???

  15. יעל סלמה
    אהבתי את הרעיון עם הצלחות ועם …

    אהבתי את הרעיון עם הצלחות ועם המלחיה

  16. הילה לביא ממנוב
    מה אפשר במקום מוצרלה? ובמקום פסטו?

    מה אפשר במקום מוצרלה? ובמקום פסטו?

  17. שי בקלו
    אני הפסקתי לשקשק מלח מתוך מלחיה …

    אני הפסקתי לשקשק מלח מתוך מלחיה 'אמיתית' רגילה.. רק מפזרת קורט קטנטן עם היד וזהו.. חוסך המון נתרן

  18. שולמית
    חלב זה המוגלה של הפרה!! מתי …

    חלב זה המוגלה של הפרה!! מתי תפתחו את העיניים ותתעוררו?

    • קארין טננבאום לבנון
      תני לנו להחליט לבד מה טוב …

      תני לנו להחליט לבד מה טוב לנו, איך טוב לנו ובאיזה כמויות. תהיי בטוחה שהעיניים שלי פקוחות לרווחה בכל הכוח. עוצמת אותן רק בזמן שינה

  19. אנאבל פורת
    צלחות קטנות זה באמת גאוני! אצלנו …

    צלחות קטנות זה באמת גאוני! אצלנו באמת עברנו לצלחות קטנות יותר, זה מוכח

  20. דניאלה
    אבל איך הטעם כשמורידים סוכר ומלח? …

    אבל איך הטעם כשמורידים סוכר ומלח? נשאר ממה להנות?

  21. כרמית פרננדז
    איזה לק מדהים לזו עם הפלפליה …

    איזה לק מדהים לזו עם הפלפליה והמלחייה!!

  22. אורנה
    אני עשיתי חישוב שבצלחת קטנה נכנסים …

    אני עשיתי חישוב שבצלחת קטנה נכנסים הרבה ברוסקטות כאלו.. :)) איך בא לי :)

  23. לירון גולד ימין
    מה זה השפעה של המזון הנכנס …

    מה זה השפעה של המזון הנכנס לגופנו על מצב הרוח שלנו?? איפה קוראים על זה במסודר?

  24. ליטל דסקלו
    חח פחות מלח =פחות מתוק זה …

    חח פחות מלח =פחות מתוק זה נחמד!

  25. מירי גרינוולד יוספוביץ
    אהבתי את הרעיון של הברוסקטות ... …

    אהבתי את הרעיון של הברוסקטות … ..ואפילו התחברתי לרעיון של העגבניות הצלויות

  26. דריה גיטלס
    אבל אם מפחיתים כמויות אדירות של …

    אבל אם מפחיתים כמויות אדירות של סוכר ומלח איך נשאר טעם??

  27. רוית גלילי דנילוביץ
    נראה טוב מדי!!!

    נראה טוב מדי!!!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק