יש לנו יום יום חג: מתכונים מנצחים לראש השנה

7 מתכוני חג שיפתיעו את האורחים ויבטיחו מחמאות מכל עבר, מאת גורו הדיאטות חלי ממן

דג ברוטב חרדל ודבש
נוצרות 4 מנות, כשכל מנה= תחליף למנת חלבון בשר בארוחת צהריים.
המרכיבים:
4 מנות דג (בקלה, טונה, סול) – 200 גרם לפני בישול לכל מנת דג
למרינדה:4 כפיות דבש, 2 כפות חרדל דיז'ון, 4 כפות יין לבן, 4 כפיות שמן זית
ההכנה:
מחממים היטב מחבת גריל פסים או מנגל פחמים.
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים על הדגים.
צולים את הדג במחבת או על האש למשך 5-6 דקות מכל צד.

סלט חגיגי
חצי מהכמות= מנת פחמימה+ מנת שומן.
המרכיבים:
חסה ערבית גדולה חתוכה לרצועות, עלי אנדיב, בצל סגול פרוס דק, 1/2 אשכולית קלופה פרוסה ונקיה מהציפה הלבנה, תפוז קלוף פרוס לרצועות, כף גרעיני דלעת
לרוטב: כף סילאן, כף שמן זית, כף חומץ בלסמי, 2 כפות מים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
פורסים את כל הירקות והפירות, מניחים את הפרוסות בכלים נפרדים. בצנצנת עם מכסה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. לפני ההגשה מערבבים את הירקות והפירות, יוצקים את הרוטב, מערבבים, מפזרים את הגרעינים מלמעלה ומגישים.

בטטה אפויה על מלח
1/2 בטטה= מנת פחמימה
המרכיבים:
3 בטטות ארוכות בינוניות
1 ק"ג מלח גס
תרסיס שמן
ההכנה: מפזרים את המלח על תבנית מתאימה. מחממים תנור לחום גבוה.
שוטפים היטב את הבטטות משאריות לכלוך (לא מקלפים), מתיזים מעט תרסיס שמן כל כל בטטה ומניחים על המלח. אופים כשעה או עד שהבטטות רכות לחלוטין.
מעבירים לכל הגשה מתאים.

עוף צלוי בדבש ולימון
נוצרות 6 מנות, כשכל מנה =מנת חלבון בשר
המרכיבים:
6 כרעי עוף גדולים
4 שיני שום
כף עלי תימין טריים
2 לימונים פרוסים דק נקיים מגרעינים
מיץ מלימון אחד
כף דבש
מלח ופלפל
2 כפיות שמן זית
ההכנה: מתחילים בהכנות יום לפני הארוחה. בבלנדר מעבדים את השום, מיץ לימון, עלי תימין, מעט מלח, פלפל ושמן זית. מורחים את העוף בתערובת (גם מתחת לעור). מניחים את העוף בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
כשעה לפני הבישול מוציאים את העוף מהמקרר, בסיר מחממים כפית שמן זית ומסדרים על קרקעיתו את פרוסות הלימון.
מטפטפים מעליהן את הדבש ומבשלים 5 דק' על אש נמוכה. מניחים את העוף על פרוסות הלימון, מבשלים כ 10 דק' נוספות על אש נמוכה. יוצקים סביב העוף 1/2 כוס מים ומעבירים בכלי מתאים, לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך שעה וחצי.
במידת הצורך מכסים ברדיד אלומיניום כדי שלא יחרך.
רצוי להפוך במהלך הצלייה. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

שטרודל תפוחים חגיגי
נוצרות 8 פרוסות עוגה, כשכל פרוסה =תחליף לארוחת ארבע
המרכיבים:
לבצק: 3 עלי בצק פילו
תרסיס שמן
למלית: 4 תפוחי עץ ירוקים קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק, כף צימוקים קצוצים, כף סוכר חום, כפית קינמון טחון, כפית חמאה, 1/2 כפית עמילן תירס (קורנפלור), מעט קליפת לימון מגוררת, מעט אבקת סוכר לזרייה.
ההכנה: מפשירים את עלי הפילו לפי הורות היצרן. פורסים את התפוחים ומבשלים במחבת עם כפית חמאה וקינמון תוך כדי ערבוב עגין עד לריכוך חלקי.
משטחים עלה בצק על משטח ומתיזים עליו מעט תרסיס שמן. שמים מעל עלה נוסף, מתיזים תרסיס שמן ומסדרים בצורת פס מחצית ממלית התפוחים. מגלגלים את הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל 4 מנות. חוזרים על הפעולה עם שני עלי הבצק הנוספים והמלית שנותרה. מניחים את הגלילות על תבנית מכוסה בנייר אפיה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה. אופים כ 20 דק', או עד שהבצק מזהיב. זורים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים חם או קר.

שעועית ירוקה לחג
חופשי, בשפיות
המרכיבים:
שקית שעועית ירוקה עדינה
3 משמשים יבשים מושרים במים ופרוסים לרצועות דקות
4 שיני שום קלופות פרוסות דק
כפית שמן זית
כפית דבש
כפית רוטב סויה
1/2 כפית גרידת לימון
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
חולטים את השעועית במים רותחים ומעבירים למי קרח.
מחממים במחבת כפית שמן זית, מוסיפים את השום ולאחר מחצית הדקה את השעועית ויתר החומרים.
מקפיצים הכל יחד כ 2 דק', מתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים חם או פושר.

סלט פירות
כל חצי כוס =מנת פרי
המרכיבים:
כפית פריזיאן (לא חובה. כפית ליצירת עיגולים)
מלון קטן
קופסת שימורי ליצ'י
כף עלי נענע טריים פרוסים לרצועות דקות
ההכנה: יוצרים עיגולים בעזרת הכפית מהמלון. אפשר גם לחתוך לקוביות.
מסננים את הליצ'י מהנוזלים, מערבבים את כל החומרים, מוסיפים כ 1/4 כוס מנוזלי הליצ'י ושומרים במקרר לפחות שעה.
מגישים קר.

 

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק