פבלובה פירות אדומים בזילוף קרם טחינה

מתכון לקינוח מרשים וטעים, עם טוויסט מעניין של קרם טחינה, באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ודברי מאפה.

מצרכים (ל- 10 סועדים):
לפבלובה
4 חלבונים
1 ו- 1/4 כוס סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
למילוי
250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים, דובדבנים, חמוציות)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום

לקרם טחינה
1/2 מיכל טחינה גולמית "אחוה"
1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי"ל)
1 כף סילאן

אופן ההכנה:
1. הכנת קרם הטחינה: בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
2. הכנת המילוי: לתוך סיר קטן מכניסים את הפירות, הסוכר והיין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
3 הכנת הפבלובה: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר.
4. מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ וממשיכים
לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסילה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
5. הרכבת המנה: בתוך כל סלסילת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים, מזלפים קרם טחינה ומגישים.

השילוב של הטחינה וקרם הקוקוס יוצר טעם מושלם. מומלץ לשלב עם קינוחים נוספים ולהגיש בארוחות חג וכשבא להתפנק במשהו מתוק אישי ומשפחתי.

קרדיט צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

אודות אמא של

אתר הנשים והאמהות הגדול בישראל עם 900,000 גולשות בכל חודש ומועדון של 110,000 נשים. באתר ניתן למצוא לצד כתבות וראיונות עם קשת של כותבות כשלכל אחת הצבע, הייחוד, הכישרון והסגנון שלה. חלומות. הגשמה. פחדים. בישול. ילד ראשון שני או רביעי. זוגיות ושאר הנושאים שכל אישה אוהבת לקרוא

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

תגובה 1

  1. מתכון שעושה חסד גם עם סוכרתיים …

    מתכון שעושה חסד גם עם סוכרתיים אם ממירים הסוכר בתחליף סוכר אבקתי. אנסה ואדווח.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק