קציצות וכן להיות: 7 מתכונים עסיסיים

קלות להכנה, טעימות, משביעות, מלאות אהבה ועסיסיות. כל מטבח צריך את מתכוני הקציצות האלו:

קציצות דגים אסייאתיות

מצרכים:
כף נענע קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כף בזיליקום קצוץ
700 גרם דג ים טחון
מלח ים

לרוטב:
2 כפות רוטב קארי אדום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
פחית קם קוקוס

ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הדג היטב בקערה, לשים עד קבלת מסה אחידה.
בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. בכפות ידיים רטובות יוצרים קציצות ושטוחות, מטגנים בשמן לוהט עד השחמה.
מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מנמיכים להבה לבינונית, מבשלים יחד כ 5-6 דקות. מעבירים לקערת הגשה.

קציצות מפרום

מצרכים:
300 גרם בשר בקר טחון
4 שיני שום קצוצות דק
בצל חתוך דק מאוד
עגבניה מגורדת בפומפיה
5-6 תפוחי אדמה מוארכים
פטרוזיליה קצוצה
ביצה אחת
1/2 כוס פירורי לחם
כוס קמח
4 ביצים טרופות

לרוטב:
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
צרור סלרי קצוץ
4 שיני שום קצוצות
4 קופסאות עגבניות מרוסקות קטנות
שמן זית
כפית סוכר
מלח ופלפל
כוס מים

ההכנה:
מאדים את הירקות של הרוטב בסיר רחב עם שמן זית, עד שמתרככים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.
מוסיפים מים. מבשלים על אש קטנה כ 20-25 דקות.
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, שום, פטרוזיליה ועגבניה. יחד פירורי הלחם +ביצה אחת.
קולפים את תפוחי האדמה. בוצעים סלייסים לרוחב בכל מחצית. מגיעים למעין כיס על ידי חיתוך לרוחב אך לא עד הסוף.
את הכיס שנוצר ממלאים בתערובת הקציצות ומהדקים.
מקמחים את המפרום, טובלים בבלילת הביצים, מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מעבירים לנייר סופג למס' דקות עד שהשמן נספג.
מניחים ברוטב, מבשלים על אש קטנה כ 30-35 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה

מצרכים:
ק"ג בקר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 שיני שום
1/2 כוס יין לבן
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
שמן קנולה
אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור
פפריקה אדומה

לרוטב:
בצל קצוץ
שמן זית
5 קופסאות עגבניות איטלקיות מקולפות
בזיליקום
מלח
פלפל שחור
אפונה קפואה
אורגנו
אבקת שום

ההכנה:
מטגנים בצלים, סלרי ושום במעט שמן. כשהירקות רכים מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ומצננים.
מערבבים היטב את הבשר, בצל, פירורי לחם, ביצים ופטרוזיליה קצוצה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם. נותנים לתערובת לנוח כשעה.
מחממים תנור לחום גבוה 230-240 מעלות.
יוצרים מהתערובת קציצות, מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
מכניסים לתנור ל 20 דקות.
במקביל מכינים את הרוטב בסיר שטוח ורחב, מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הנוזל שבקופסה, מתבלים, מבשלים כ 10-12 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול.
מרתיחים את הרוטב. מוסיפים את הקציצות, מבשלים עם מכסה כ 10-12 דקות נוספות.
מפזרים אפונה קפואה מעל, מרתיחים יחד, נותנים לטעמים להתאחד, סוגרים את האש.
ניתן להגיש מעל פסטה.

קציצות עוף ובורגול

מצרכים:
1/2 ק"ג עוף טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
בצל
קישוא
2 גזרים
עגבניה
2 תפוחי אדמה
שמן זית
4 שיני שום כתושות
4-6 כפות בורגל דק (לא מושרה)
מלח, פפריקה אדומה, פלפל שחור
א.מרק בצל

ההכנה:
קולפים את הירקות ומגרדים לתוך קערה גדולה. סוחטים נוזלים מהבצל, קישוא ותפוחי האדמה.
מערבבים את הירקות המגוררים עם הבשר ושאר מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. מוסיפים 4-5 כפות בורגול.
מכניסים את עיסת הקציצות למקרר לשעה. לאחר מכן מוציאים, מטגנים כדורי קציצות משני הצדדים עד הזהבה.

קציצות בשר עם פסטה

מצרכים:
300 גרם בקר טחון
בצל קצוץ
2 חצילים בינוניים
2 שיני שום קצוצות דק
זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
מעט א.מרק עוף
ביצה

לרוטב:
בצל גדול קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות
2 ענפי סלרים קצוצים
3 שיני שום
3 קופסאות עגבניות מרוסקות קטנות
2 כפות אורגנו יבש
מלח ופלפל
שמן זית
2 כוסות מים
כף סוכר

ההכנה:
בסיר גדול מאדים את הירקות עבור הרוטב בשמן זית, עד לריכוך. מוסיפים תבלינים, עגבניות מרוסקות ומים. מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
בינתיים ניגשים להכנת הקציצות. מטגנים את הבצל עד השחמה ומצננים. קולים את החצילים על אש פתוחה, קולפים, קוצצים, מצננים מעט.
מערבבים את כל החומרים יחד למסה אחידה, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן.
מעבירים את הקציצות לכלי עם נייר סופג.
מניחים בסיר הרוטב, מבשלים על אש קטנה כ 25-30 דקות.
מכינים פסטה מכל סוג אהוב. מניחים בצלחת ומעל קציצות יחד עם רוטב.

קציצות עדשים ותפו"א

מצרכים:
כוס עדשים שחורות, מושרות לילה מראש במים
בצל סגול חתוך גס
2 שיני שום
עגבניה מגוררת
תפו"א בינוני מאודה
גבעול סלרי קצוץ גס
מלח ופלפל שחור
ראס אל חנות
מעט שמן זית

ההכנה:
מחממים מחבת עבה במעט שמן. יוצרים עיסה אחידה עם כל מרכיבי התערובת, ממנה מרכיבים קציצות שטוחות בכפות ידיים רטובות. מטגנים אותן 3 דקות מכל צד עד הזהבה.

קציצות פרסה ועוף

מצרכים:
200 גרם חזה עוף טחון
4 כרישות גדולות פרוסות (רק החלק הלבן)
ביצה אחת
כוס פירורי לחם
גרידת לימון משני לימונים
מלח ופלפל
כפית א.מרק בצל

ההכנה:
מבשלים כ 10 דקות את הכרישה עד ריכוך. מעברים למסננת, סוחטים את עודפי המים היטב.
טוחנים במעבד מזון ומערבבים עם שאר המרכיבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לתנור לצלייה נוספת.

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות והפנאי של מגזין אמא של. טיפים, עצות, המלצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים מופקים ע"י מערכת האתר ונכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

תגובה 1

  1. דליה רולר
    קציצות עדשים ותפו"א - מה מאחד …

    קציצות עדשים ותפו"א – מה מאחד את הקציצות ? אין ביצים ואין קמח חומוס וכו'

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק