לחם בננות משודרג

ספק עוגה ספק לחם. מתכון מעולה, מתוק ופשוט שמוכן במהירות ומצטיין בטעם עשיר מאוד

מרכיבים
2 ביצים
4 בננות בשלות מאוד
70 גרם חמאה מופשרת בטמפ' חדר
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
⅓1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס חלב פושר
3/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפיה
כפית סילאן
1/4 כפית קינמון
חצי כפית סודה לשתייה
כוס תערובת אגוזים (עדיפות לאגוזי פקאן ואגוזי מלך)

ההכנה
מחממים תנור ל 190 מעלות.
קוצצים את האגוזים גס ומניחים בצד.
את הבננות חותכים לחתיכות גסות. מניחים עם חמאה, חלב, סוכר, ביצים ותמצית ווניל בקערת בלנדר עם וו הגיטרה. מעבדים כ 3-4 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, סודה לשתייה, קינמון ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת עם הבננות, יחד עם כפית הסילאן, ומעבדים קלות עד שהחומרים היבשים נבלעים. מוסיפים חלק מהאגוזים ובוחשים עוד פעם לפיזור אחיד.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת. מורידים את חום התנור ל 170 ומכניסים ל 30 דקות. אז מפזרים את שאר כמות האגוזים מלמעלה וממשיכים כ 10-12 דקות אפייה. מניחים להצטנן לפני שפורסים.

אודות כרמית לוי

אוהבת להכין, לנסות, להריח, לגעת, להתנסות, להתלהב. אומנות ואוכל נמצאים תמיד בראש סדר העדיפויות שלי

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק