לחם פרא שהוא פלא: מתכון ללא לישה

לחם ביתי מדהים עם קרום מתפצפץ ותוכן רך הנאפה בסיר ברזל. מתכון מיוחד במינו, ללא לישה, המוביל ללחם פריך ופראי, אשר מבטיח ניחוחות משגעים ותוצאה נהדרת

מצרכים
150 גר' קמח שיפון מלא
400 גר' קמח לבן
25 גר' שמרים יבשים
1/4כוס שמן זית
מלח גס
2 כוסות מים פושרים
סלסלה
סיר ברזל

ההכנה
מערבבים עם מזלג בקערה גדולה את 2 סוגי הקמח עם השמרים. מערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים מים בזרם איטי תוך כדי ערבוב.
מערבבים עם הידיים עד שמתקבל בצק לח מאוד ורך.
יוצקים שמן זית מעל ומלטפים איתו את הבצק. מכסים בניילון נצמד. מניחים בטמפ' החדר לתפיחה ארוכה של 10 שעות.
לאחר 10 שעות מעבירים את הבצק למשטח מקומח.
הבצק לח ורך מאוד ויש הרגשה שלא ממש נוח לעבוד איתו. מערבבים אותו מעט ומעבירים לסלסלה מרופדת במגבת מקומחת.
מכסים במגבת לחה ומשאירים למנוחה של שעה.
מחממים תנור ל 250 מעלות.
מכניסים את הסיר לתנור ל 40 דקות.
מוציאים את הסיר הלוהט מהתנור, מניחים את המכסה בצד, מפזרים קמח על הבצק והופכים אותו לסיר. מברישים בשמן הזית ומפזרים מלח.
סוגרים במכסה ומעבירים לתנור ל 35 דקות בחום של 220 מעלות.
לאחר 35 דקות מוציאים את המכסה וממשיכים ב 20 דק' נוספות של אפייה.

אודות כרמית לוי

אוהבת להכין, לנסות, להריח, לגעת, להתנסות, להתלהב. אומנות ואוכל נמצאים תמיד בראש סדר העדיפויות שלי

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק