להשקיע בהם – וללכת על בטוח

שמתי לב שאני לא משקיעה בהם.
בעבר הרחוק, כשדמיינתי את עצמי אמא, ראיתי אותי מהלכת מתוקתקת בכל שעות היממה, בבגדים בהירים, מדיפה ריחות נעימים, מסודרת, ברורה, אסרטיבית, מלאת אהבה, מדלגת ממשימה למשימה כמו אלה, נערצת ע"י בעלי וילדיי, מודל לחיקוי עבור משפחתי המורחבת, מגדלת גם כלב וגם ארנב, שולטת בכל ולא מפסיקה לפזר חיוכים.
זה היה בעבר הרחוק.
עכשיו, עם 2 רגליים על הקרקע, אני זוכרת את זה ממש במעומעם, ובגדים בהירים אני כמעט לא לובשת כי זה מתלכלך מהר ובכלל לא אפקטיבי.
החיים כאמא לימדו אותי לעגל פינות.
לימדו אותי לדלג ממשימה ממשימה בלי להתעכב יותר מדי, העיקר לסמן ווי, העיקר לא להשאיר מטלות פתוחות.
החיים כאמא אילצו אותי לעגל פינות ולהתפשר היכן שאפשר.
לא לחפף, לא להקל ראש, אבל גם לא לחפור. לזרום. לנוע כמו מים חיים, העיקר לסגור פינות.
וכך, בין כל הריצות שמתי לב פתאום שאני לא משקיעה בהם כמו פעם, שמשהו התקלקל בדרך.
זה התחיל מזה שהילד שלי ביקש ללכת לים רק שנינו ולא הצלחתי לפנות לכך זמן, לא מצאתי חלון פנוי בו אני יכולה להקדיש לו את כל כולי.
זה המשיך בזה שנזכרתי שבעבר הרחוק, כשדמיינתי את עצמי אמא וראיתי אותי מהלכת מתוקתקת בכל שעות היממה, מדיפה ריחות נעימים, מסודרת, ברורה, בשיער חפוף המדיף ניחוח יסמין, מור ולבונה, לא לקחתי בחשבון את.. נושא ארוחות הערב.
אל תביטו אליי בעין עקומה. אני בחורה אינטיליגנטית בכל אמת מידה, אבל עם כל הבגדים הבהירים, הכלב, הארנב ופיזור החיוכים, חמקה מעיניי משימה עליונה – לנפוש בים ברוגע עם הילד שלי ו.. הכנת ארוחות ערב רגועות למשפחה.

וכך נעבור לחלק האמנותי, כי מה הכי לא מושקע- להזמין פיצה (היד קלה על החיוג..).
אז מה עשיתי כשהחלטתי להתאפס וכן להשקיע בהם?
להכין פיצה ביתית!
קודם כל חקרתי ומצאתי שפרוסה של גבינה צהובה היא תרומה תזונתית לא קטנה של סידן וחלבון. גבינה צהובה באופן כללי היא חלק בלתי נפרד מהתפריט הישראלי.
רובנו הרי אוהבים גבינה צהובה וילדים במיוחד.
התברר לי שבפרוסה דקה של גבנ"צ, בלשון העם, יש כמות סידן השווה לזו המצויה בכוס חלב שלמה ומהווה כ- 20% מהקצובה היומית המומלצת לילדים.
וכך עם הידע השווה הזה החלטתי לפזר על משפחתי ממיטב אהבתי, מה שיש לי בשפע.
אז מה עושה אמא, מלאת חמלה, נבונה, מרופדת רגשות אשם על הקריירה שמכרסמת בזמן האיכות שהיא אמורה להקדיש לילדיה המדהימים? מרופדת תהיות וחששות לגבי הימים שהופכים לשבועות שמתקבצים לחודשים ונוגסים בזמן האיכות שהולך ואוזל עם משפחתה הקטנה האהובה?
ניגשת למקרר, שולפת גבינת נעם ו.. יוצאת למשימה! להכין פיצה חלומית לסילוק מגוון נקיפות המצפון באשר הן. פיצה מחומרי גלם איכותיים והמרכיבים הכי טובים שבהם אני יודעת מה אני שמה. מקמח מלא, עשירה בירקות כתוספות, עם גבינה צהובה נעם (שנבחרה כמוצר השנה 2016), ללא צבעי מאכל מלאכותיים וללא חומרים משמרים.
כל מי שאוהב גבינה צהובה יכול ליהנות בגבינה המעולה של נעם גם מטעם וגם מ 100% רכיבים טבעיים.

אז מה שאמרתי על לעגל פינות? להתפשר?
לא בנושא הפיצה.
כשזה מגיע לארוחת ערב מושקעת, עסיסית, מזינה ובריאה, אין מצב לעיגול פינות.
אם כבר משקיעה ורוצה להחזיר עטרה ליושנה, אז מכל הלב בלי להתפשר.

מתכון שלי לפיצה ביתית טעימה לארוחת ערב משפחתית:
מצרכים
כפית וחצי שמרים טריים
2 כוסות קמח מלא
מעט מלח
מעט סוכר
1 ורבע כוס חלב
לרוטב
שן שום קצוצה דק
3 כפות שמן זית
חצי מיכל עגבניות מרוסקות
רבע כפית דבש
פלפל שחור גרוס ומלח גרוס
פפריקה מתוקה

הבצק
לשים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים, לאחר מכן הרטובים, עד קבלת בצק אחיד.
מתפיחים עד הכפלת הנפח.
מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ

הכנת הרוטב
מערבבים היטב את החומרים בקערה

הכנת הפיצה
160 גרם גבינה צהובה נעם מגורדת
120 גרם גבינת מוצרלה
רוטב עגבניות
תירס
פטריות/גמבות/זיתים ועגבניות
בצק מרודד

מחממים תנור ל 200 מעלות.
מסדרים נייר אפיה על תבנית. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק ומפזרים את הגבינות.
מכניסים את הפיצה לתנור ל 9 דקות. לאחר מכן מפזרים מלמעלה את שלל הירקות, מכניסים ל 3 דקות נוספות ו.. מגישים חם.

אודות רונית מאיר

רוצה להיות אמא במשרה מלאה, חולמת על ילד נוסף, מפנטזת על עוד כלב בבית. בפועל משועבדת לעבודה ולשעות הנוספות שהיא מביאה איתה

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק