פשוט מלא. בלי להתבלבל: היכונו לעונת הסנדוויצ'ים הטעימים!

ילדים אוהבים מאכלים פשוטים. בלי רוטב, בלי עלי בזיליקום לקישוט, בלי גרעיני חמניה, שומשום וקצח. פשוט. וככה גם בסנדוויצ'ים. כמה שיותר פשוט יותר טוב. את היצירתיות באוכל אשמור לשנים הבאות כשיגדלו.

שנת הלימודים נפתחה היום והילדות שלי עולות לגן טרום טרום חובה!!! וואו! התרגשות! ההתרגשות גדולה ויחד איתה המון דאגות, מהמעבר לגן חדש, גננות חדשות, ילדים חדשים, והעובדה שאצטרך לעמוד כל בוקר ולהכין להן סנדוויצ'ים.
כאילו שלא די בזה שכל בוקר אנחנו (כלומר הן, לי אין say בעניין) צריכות לבחור שמלות, תהליך שאורך זמן, כאילו מדובר במהפך אצל סנדרה רינגלר.
אולי בעצם עכשיו אני אשתמש בזה כתירוץ?
"בנות, אמא לא יכולה לעזור לכן לבחור שמלה עכשיו, אמא מכינה סנדוuיצ'ים". אני אנסה את זה.
לגבי מה למרוח בסנדוויץ' אני כבר יודעת. אני מאד אוהבת להכין סנדוויצ'ים, אבל כאלה עם נשמה, עם ממרחים מיוחדים ועלים ירוקים וצבעוניות נעימה לעין. כשמדובר בסנדוויצ'ים לילדות, חבל להתווכח עם זה, הן מעדיפות אותם משעממים. גבינה, טחינה או שוקולד. או פסטרמה. זהו. בלי כלום. מלפפון בחוץ. עגבניה בחוץ. בלי ממרחים. עם כל הרצון שלי להשפריץ יצירתיות בסנדוויץ' אני אצטרך לחכות עם זה עוד כמה שנים כנראה.

קרדיט צילום: שרית גופן

קרדיט צילום: שרית גופן

איזה גאונים הם במאפיית אנג'ל (זוכי פרס "מוצר השנה" 2016 בקטגוריה שלהם). הם מוכיחים שהגאונות נמצאת בדברים הקטנים. איך הם קלטו דבר כל כך פשוט וטריוויאלי והמציאו את "פשוט מלא"? ובכלל.. איך לא עשו את זה לפניהם?
כמה ניסיתי "לדחוף" לילדות שיאכלו לחם בריא, מקמח מלא, לחם דגנים, לחם כוסמין, לחם שיפון, עם שומשום, עם צימוקים, עם בצל מטוגן ושאר תוספות יצירתיות, וכל פעם קיבלתי את הפרצוף העקום הזה של "תוציאי לי את זה" והייתי צריכה לשלוף את התוספות מהלחם. נו, באמת.
אצלנו האימהות, הרי ככל שיש יותר דגנים או גרעינים בלחם – זה משמח אותנו יותר. אצל הילדים – בדיוק הפוך – רוצים לחם פשוט וחלק ושיהיה טעים. בלי 17 דגנים וטעמי מחמצת.
ילדים אוהבים מאכלים פשוטים. בלי צבעים וקישוטים (אלא אם כן מדובר בסוכריות על עוגה). אורז לבן, פסטה רגילה, גבינה לבנה, לחם לבן.
"פשוט מלא" של מאפיית אנג'ל הוא לחם שנראה בדיוק כמו הלחם אליו הם רגילים, אך עשוי מ-100% קמח מלא. צבעו הבהיר (בהשוואה ללחמים מלאים אחרים על המדף) ומרקמו החלק והרך, מזכיר לילדות שלי את הלחם שאליו הן רגילות ואותו הן אוהבות. בינגו.

אודות יוספה קמחי

אישה ללא גיל, רווקה פלוס שתי בנות מהממות, עצמאית בתחום התוכן

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק