לבחור את גריל הגז המתאים ביותר: המדריך המלא

חברת 'כרמל דיירקט', המייבאת ומשווקת את המגוון הרחב ביותר בישראל של גרילי גז, גריל פחמים, מעשנות וטאבונים, עונה על השאלה כיצד לבחור גריל גז שיתאים בדיוק לצרכים שלכם:
קודם כל יש להחליט מה אנחנו מחפשים. האם גרילי גז המותאמים למרפסות ולמקומות קטנים? האם גרילים ניידים? גרילי גז בגדלים שונים המצוידים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בשוק הגרילים? האם גרילי פחמים?, מעשנות? אולי  טאבונים? רק אז תוכלו לצאת לדרך ולבחור את המתאים ביותר לשימושכם.

איך בכל זאת תדעו להבחין איזה גריל מתאים לכם?
חשוב לדעת ולהכיר שיש מס' טכנולוגיות שקיימות היום בשוק הגרילים:

הטכנולוגיה המסורתית

שיטה שבה נדרשים מפזרי להבה מעל למבערים, וזאת כדי לכוון את חום האש בצורה אחידה, ככל שניתן, לקבלת תוצאות מיטביות וכמובן למניעת הבעירות הנגרמות כתוצאה מטפטוף השומן של המזון הנצלה.

טכנולוגיית ה- Integrill  

טכנולוגיית האינטגריל היא פטנט חדש ובלעדי של חברת grandhall.
רשתות הצלייה החדשות בעלות עיצוב ייחודי, המונע את טפטוף שומן על מבערי הנירוסטה של הגריל.

גריל גז של חברת גרנדהול. צילום יוסי צבקר להשיג בכרמל דיירקט

גריל גז של חברת גרנדהול. צילום יוסי צבקר להשיג בכרמל דיירקט

הרשתות מעוצבות בסגנון ANGEL TYPE ומאפשרות לשומן הבשר להיאגר על משטחי הצלייה ולהתאדות בחזרה למזון. בצורה זו החום שמייצרים המבערים לא מבוזבז ועולה ישירות לרשתות הIntegrill.  . בנוסף, צריכת הגז חסכונית – ישנה הפחתה של 15% בצריכת הגז.

גרילי גז עם טכנולוגיית ה- Integril מבוקשים מאוד ע"י אנשים המתגוררים בבתי דירות ובאזורים שבהם יש קרבה לשכנים, בזכות העובדה שנוצרות פחות בעירות של שומן על המבערים ולכן יש פחות עשן במהלך הצלייה. מבין הדגמים בטכנולוגיית ה-Integrill ניתן למצוא כאלו שמתאימים למרפסות ואזורים קטנים וכן לגינות ומטבחי חוץ.

טכנולוגיית האינפרא אדום

מדובר במבערים שונים המפיקים חום בטכנולוגיית האינפרא אדום, ביניהם תוכלו למצוא את המבערים הבאים:
כחלק מפיתוח טכנולוגיית ה – Integrill חברת grandhall פיתחה מבער חדש שנקרא  Sear burner,  אשר נועד לצריבה אופטימאלית של מזון. לדוגמא בצלייה של נתח גדול יש לצרוב אותו מראש לפני תהליך הצלייה מכל הצדדים על מנת שהנוזלים יישארו בפנים והנתח ייצלה בצורה מושלמת ויישאר עסיסי. קיימת גם שיטת צלייה הפוכה, בה קודם צולים את הנתח על פי מידת העשייה הרצויה ורק לאחר מכן צורבים אותו בו.
מבער אחורי אינפרא אדום – מבער אחורי בטכנולוגיית האינפרא אדום, מגיע לעוצמת חום גבוהה במיוחד ונועד לצלייה בעזרת רוטיסרי – שיפוד מסתובב.
מבער זה קיים במגוון רחב של גרילי גז מבית היצרנים השונים.
מבערי אינפרא אדום של חברת NAPOLEON – מבער SIZZLE ZONE הוא מבער אינפרא אדום ייחודי ומקצועי המגיע עד 900 מעלות צלזיוס! זהו מבער עצמתי במיוחד שנועד לצריבה וצלייה של נתחים וסטייקים. לקבלת תוצאות צלייה מושלמות ממש כמו במסעדות מומלץ לאחר צריבה איכותית ראשונית להשלים את פעולת הצלייה על גבי משטח הצלייה אשר מתחתיו מבערי נירוסטה עוצמתיים.

אז מה בעצם חשוב לבדוק כאשר מעוניינים לרכוש גריל גז?

הנושא הראשון – הוא כוח/ עוצמת הגריל
בכדי לצלות כמו שצריך את הבשר אתם צריכים גריל גז עוצמתי בעל סקאלת חום רחבה, בו ניתן יהיה לשלוט בעוצמות החום – גבוהות ונמוכות. שליטה בעוצמות החום תאפשר צלייה מדויקת יותר.

בדר"כ, את עוצמת הגריל מחשבים באופן הבא – מחלקים את סך כמות ה -B.T.U  של משטח הצלייה בגודל משטח הצלייה.

ככל שה- B.T.U לסמ"ר גבוה יותר כך הגריל עוצמתי יותר.

עם זאת, לעוצמת הגריל יש השפעות נוספות כמו למשל גרילים בטכנולוגיית האינטגריל או גרילים העשויים מיציקות אלומיניום. יש לשים לב לכך שבגרילים קטנים וניידים משטח הצלייה קטן יותר ולכן כמות ה B.T.U תהיה קטנה יותר.

גרילים מיציקת אלומיניום אוגרים את החום בצורה אופטימאלית ולכן במקרה זה ערך ה-B.T.U  המחושב בנוסחא , יוצא נמוך יחסית, אך אינו מעיד על עוצמת הגריל. בגרילים בטכנולוגיית האינטגריל נעשה חישוב בנוסחא שונה. מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בנושא.
פעמים רבות השיקול לרכישת גריל גז מתחיל במקום המיועד לו ולכן יש לעשות את החושבים לאחר בחירת המקום אליו אתם מייעדים את הגריל.

הנושא השני הוא אופן הצלייה
בצלייה איכותית על גריל גז אין צורך באש ישירה לגמרי כמו בשימוש בגריל פחמים.
יש לשים לב שגריל גז שמגיע בשיטה המסורתית, אותה הזכרנו קודם, צריך להגיע עם מפזרי להבה ייעודיים שיושבים מעל כל מבער ומגנים עליו משומנים וכמובן מפזרים את החום שמגיע מהמבער בצורה שווה ואפקטיבית על גבי כל משטח הצלייה. בחלק מסדרות הגרילים ישנם מפזרי להבה גם מעל מקומות בהם אין מבערים וזה כדי לשמור על פיזור חום אחיד.

במידה ומדובר בגריל בשיטת האינטגריל , הגריל לא יגיע עם מפזרי להבה, מאחר ורשתות הצלייה בטכנולוגיה זו מגיעות חסומות באמצע, כך שהשומנים יורדים ישירות למגש איסוף השומנים והחום עולה בצורה ישירה למשטח הצלייה, בצורה זו המבערים מוגנים מכל טיפת שומן וכן מאחר שהשומן אינו נוגע במבער יש הפחתה משמעותית בכמות הבעירות והעשן בעת הצלייה.

בנוסף, ישנם מבערים מיוחדים, כמו מבער ה-SIZZLE ZONE בטכנולוגיית האינפרא אדום שנועד במיוחד על מנת לתת צריבה חזקה ולכן הצלייה בו כן מתבצעת בחשיפה ישירה למקור החום.

הנושא השלישי הוא רשת הצלייה
רשת הצלייה של גריל הגז המיועד שלכם צריכה להיות מסיבית ועמידה, עשויה מיציקת ברזל עם ציפוי פורצלן, או מנירוסטה איכותית. רשת מסיבית מעבירה את החום של האש אל הבשר בצורה אחידה, מאפשרת צלייה תקינה ונכונה, מקצרת את זמני הצלייה ונוחה לתפעול ותחזוקה.

הנושא הרביעי שעליו נשים את הדעת הוא צבעי הלהבה
גרילי גז שחוברו כהלכה למערכת גז או לבלון (כמובן עם ווסת מתאים) צריכים לספק להבות כחולות ולא צהובות כתמתמות. לעתים כאשר יש רוחות תראו מעט צבע צהוב בקצה הלהבה הכחולה, מצב זה עדיין תקין.
להבה מלאה צהובה כתומה, מעידה על שריפה חלקית, כלומר חלק מגז הבישול לא נשרף או מעורב בחמצן, הוא רק התחמם ויצר את הצבע הצהוב כתום.
להבה כחולה נוצרת בתהליך השריפה עצמו והיא מכלה את כל הגז בשלמותו ללא ספיחים ושאריות, לכן זוהי התוצאה הרצויה בה השימוש יהיה מלא ואיכותי, ללא טעמי לוואי.

נושא חמישי וחשוב לא פחות – פיזור הלהבות והחום ושימוש במפזרי להבה
בעבר הרחוק הייתה קיימת שיטה של צלייה באמצעות אבנים, מדובר בשיטה עתיקה שעברה מן העולם.
הרדאנט או בשמו המוכר יותר מפזר להבה קיים בגרילים אשר פועלים בשיטה המסורתית.
מפזר הלהבה הוא למעשה "מקרין חום" בצורת משולש, עשוי מיציקת ברזל או מנירוסטה אשר מונח מעל המבערים וקולט את חום האש. הראדאנטים אוספים את החום ומקרינים אותו באופן שווה אל רשת הצלייה, הרדאנט גם שומר על מבערי הגריל משומנים.

גריל גז בו הראדיאנטים מפוזרים בצורה  אחידה מתחת לרשת מהווים את הבסיס בכדי שהצלייה תהיה אחידה על כל משטח הצלייה.

גריל מודולארי של חברת סיזר מבית המותג נפוליאון להשיג בכרמל דיירקט. צילום יוסי צבקר

גריל מודולארי של חברת סיזר מבית המותג נפוליאון להשיג בכרמל דיירקט. צילום יוסי צבקר

למשל, בטכנולוגיה החדשנית INTEGRILL של חברת גרילי הגז גרנדהול, אין צורך במפזרי להבה אלו מאחר והחום עולה ישירות לרשת הצלייה בצורה שווה, לא נוגע במבערים ולכן שומר עליהם וחוסך ב- 15% את צריכת הגז. בנוסף, בשיטה זו נוצרות פחות בעירות של שומן על המבערים ופחות עשן במהלך הצלייה.

תנאי צלייה קשים כמו צלייה ברוח עם מכסה פתוח או צלייה במקום קר יחסית עלולים להשפיע על תוצאות הצלייה. עם זאת, גרילים איכותיים בעלי עוצמות חום גבוהות יצליחו להתגבר על התנאים הקשים ולהחזיר את חום ועוצמת הגריל מהר יותר לצלייה כמו במצב רגיל.

נושא שישי – מגש לאיסוף שומנים
בכל גריל שתבחרו צריך להיות מגש איסוף שומנים, אחרת תיווצר שלולית שומן עם ריח לא נעים שתישאר בתחתית הגריל שלכם או על המשטח שעליו הגריל עומד.
המגש צריך לכסות את כל שטח הצלייה, רצוי מאד לצפות את מגש השומנים בנייר כסף ועליו לשים מים (שעל גבי המים השומנים יצופו) או למלא את המגש בחול ים וזאת כדי שיהיה ניתן לסלק ביתר קלות את כל השומנים שיצטברו מהצלייה..

ישנם גרילים שבהם קיים אגן ניקוז שומנים ובסופו מגש שומנים קטן לריכוז כלל השומנים. חשוב כמובן מדי מס' צליות לפנות את השומנים ולהחליף את נייר הכסף/ התבנית הייעודית לאיסוף השומנים.

נושא שביעי הוא החומר שממנו עשוי הגריל
חשוב להקפיד על החומר ממנו עשוי הגריל.
חומר איכותי עבה ומסיבי עולה עשרות מונים על חיבורי פח פשוט הנהוגים בגרילים הזולים. בגרילים העשויים חומרים איכותיים, החום לא בורח והגריל לא מחליד.

ישנם גרילים שעשויים מנירוסטה מלאה, כאלו העשויים מנירוסטה בשילוב פלדה עם POWDER   COATING,  יציקות אלומיניום וכו'.
יש להקפיד על בדיקת החיבורים, הצירים הידיות והמבנה כולו של הגריל.
חשוב גם לבדוק את איכות המבערים. מבערים איכותיים בד"כ יהיו מיוצרים מנירוסטה או מיציקות ולא מפח וחומרים זולים אחרים הידועים כמתכלים במהירות ולא אפקטיביים.

נושא שמיני הוא המחיר
יש קשת רחבה של מחירים לסוגים של גרילים הפועלים על ידי גז.
כמובן שבמידה ואתם רוכשים גריל איכותי שמיוצר מחומרים איכותיים המחיר כמובן יהיה בהתאם.
איכות החומרים שמהם עשוי הגריל בא לידי ביטוי גם במחיר וכמובן באיכות הצלייה ובעמידות שלו לשנים הבאות.

נושא תשיעי וחשוב לא פחות –  אחריות ושירות
כיום חשוב לבדוק מיהו היבואן ומיהו נותן השירות וכמה שנות אחריות ניתנות על הגריל.
כדאי לדעת שלגריל איכותי חייבות להיות לפחות 5 שנות אחריות.
מלבד כמות שנות האחריות, נושא לא פחות חשוב הוא מי נותן השירות, יש לבדוק מול החברה מי הוא נותן השירות וכיצד נושא זה מתבצע במידת הצורך.

באדיבות חברת 'כרמל דיירקט', המייבאת ומשווקת בישראל באופן בלעדי את מיטב המותגים והיצרנים בעולם.
צלייה נעימה, מאיתנו צוות ברביקיו סנטר!
ייעוץ והכוונה ניתן לקבל בכל עת בטלפון 1700-700-642

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות של מגזין אמא של. טיפים, עצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים נכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק