שטרודל תפוחים מושלם בטעם של פעם

סבתא רבקה גוטמן כבר לא בחיים הרבה שנים, אבל שטרודל התפוחים הפריך והמושלם שלה נשאר אחריה כמו צוואה קסומה ויחיה לנצח. "היא הייתה אמא וסבתא מדהימה", מספרת ביתה גילה. "את השטרודל האורגינלי הזה היא נהגה לעשות באירועים מיוחדים כשהיו מגיעים אורחים חשובים או אורחים מחו"ל".

לבצק
1 כוס קמח
1/2 כוס מים חמים
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
קצת מלח

ההכנה
לשים לבצק לא קשה (אטריות) טוב טוב. להניח את הבצק על השולחן ולהכות בו, להפוך אותו ושוב להכות בו ומעגלים אותו.
בינתיים מחממים סיר ריק וכשהסיר חם מניחים אותו על הבצק כשהוא בתוך הסיר והחום לא יוצא החוצה.
מרדדים לעלה דק על מפה מקומחת ומותחים לאט לאט את העלה בצדדים.

המלית
פורסים תפוחי עץ לפרוסות דקות.
מפזרים על כל העלה שמן ועל חצי העלה פירורי לחם מטוגנים בחמאה, צימוקים, את תפוחי העץ, קינמון ופירורי ביסקוויטים.
מגלגלים את העלה על המפה לאט ובחצי הלא ממולא סוגרים. שופכים מרגרינה או חמאה מומסת על הבצק.
אופים בחום חזק עד שהבצק חום. את המיצים שיוצאים מהעוגה בזמן האפייה שופכים ומרטיבים את הבצק בזמן האפייה.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

תגובה 1

  1. אורית
    מתכון ממש לא ברור, איפה רשימת …

    מתכון ממש לא ברור, איפה רשימת המצרכים למלית?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק