מרק עוף עם קרעפלך של מסעדת קיטון הידועה

מסעדת קיטון הוותיקה בתל אביב, המסעדה המזרח אירופאית הראשונה בישראל, בת 72 שנים, עם מתכון למרק עוף מסורתי צח, בטעם מפנק ועמוק של בית

מרכיבים
כ- 10 מנות

חצי קילו בשר שפונדרה
4 גזרים
2 שורש סלרי
1 עוף בינוני
2 שורש פטרוזיליה
4 בצלים בינוניים
צרור פטרוזילה, שמיר וסלרי

ההכנה
בתוך סיר גדול מרתיחים כ- 5 ליטר מים ומוסיפים את העוף והבשר ומביאים שוב לרתיחה עם מכסה סגור. מנקים את הקצף שנוצר עד היעלמותו, מוסיפים את ירקות השורש, בצלים וגזרים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך העוף ומוציאים אותו. ממשיכים לבשל עד לריכוך הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר.
הבישול עורך כשעה, לאחר מעבירים את המרק במסננת עד להיותו זך.

קרעפלך
הבצק:
1 ביצה
שליש כוס מים
שליש כוס שמן
2 כוסות קמח
לערבב הכל ביחד
ולהניח בצד לחצי שעה

מרק עוף עם קרעפלך של מסעדת קיטון. קרדיט צילום מירי ביטון

מרק עוף עם קרעפלך של מסעדת קיטון. קרדיט צילום מירי ביטון

למילוי
125 גרם בשר בקר טחון
125 גר בשר עוף טחון
2 בצלים בינוניים מטוגנים{סחוטים מהשמן}
מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים את הבשר העוף הבצלים והתבלינים עד לעיסה אחידה

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, מרדדים לעובי דק (אך לא דק מידי כדי שלא יתפרק) ויוצרים בעזרת כוס עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית מילוי ומדביקים את השוליים היטב. בסיר גדול עם מים שרתחו מוסיפים קורט מלח וכף שמן, מכניסים את הקרעפלך עד שהם עולים וצפים כ- 15 דקות.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק