מרק מנחם, בריא ונטול גלוטן לעונה הקרה

שפית-קונדיטורית עינת מזור נחשבת לפורצת דרך בתחום הבישול הבריא, ללא סוכר וטבעוני, ובפיתוח מוצרים ללא גלוטן עבור חולי צליאק ומי שנמנע מגלוטן כדרך חיים או כדיאטה. מזור, אמא לילדה צליאקית, פיתחה את קו המוצרים של קמחי ותערובות "כרגיל" מבית חברת "אשבל" לאפייה ללא גלוטן של לחמים, מאפים ועוגות.
עם הגשם הראשון וצניחת הטמפרטורות, מגישה עינת מתכון מחמם, מנחם, נטול גלוטן ועשיר בבריאות, "תרופת סבתא" מושלמת ומפנקת ליום סגרירי. עינת: "המתכון למרק העוף נרקח בהשראת השפית האמריקאית אליס ווטרס, כוהנת גדולה ובעלת מוניטין בתחום הבישול עונתי, הטבעי והאורגני. ווטרס משתמשת בעוף שלם, ולא כפי שנהוג בדרך כלל- בחלקיו, והתוצאה עשירה בטעמים עשירים. בבישול הקניידלך, חשוב להקפיד על שני כללים: ראשית, חשוב לא לצופף את הכופתאות בסיר, על מנת לשמר אותן אווריריות ונימוחות; ושנית, חשוב להקפיד לבשל אותן בציר חם דיו, על מנת למנוע את שקיעת הכופתאות לתחתית הסיר".

מרק עוף עם קניידלך נימוחים ואווריריים במיוחד, באדיבות שפית עינת מזור

חומרים (ל־8 מנות)
1.5-2 ק"ג עוף שלם, שטוף ונקי
4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים (ניתן לחתוך לעיגולים או לקוביות)
2 גבעולי סלרי חתוכים (ניתן לחתוך לעיגולים או לקוביות)
בצל גדול, פרוס
3 עלי דפנה
2 גרגירי פלפל אנגלי
כפית כורכום
2 כפיות מלח
צרור פטרוזיליה שטופה

לקניידלך
4 כוס אבקת פירה ללא גלוטן (תערובת מוכנה לפירה)
6-4 כפות תערובת קמחים ללא גלוטן (קנויה)
4 ביצים
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן קנולה
6-8 כוסות ציר עוף או מים + 1 כפית מלח
קורט מלח

תמונה באדיבות עינת מזור

תמונה באדיבות עינת מזור

אופן ההכנה
מכינים את המרק: מניחים את העוף בסיר גדול ומוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מסירים עם כף מחוררת את הקצף העכור שנוצר במים.
מוסיפים לסיר את הגזרים, הסלרי, הבצל, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הכורכום והמלח. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים 20 דקות נוספות.
מכינים את הקניידלך: בקערה גדולה, מערבבים את אבקת הפירה, תערובת הקמח, הביצים, השמן והמלח עד לקבלת עיסה אחידה. מצננים במקרר 20 דקות.
בסיר גדול אחר, מביאים לרתיחה את ציר המרק או את המים המומלחים בכפית מלח.
מוציאים מהמקרר את התערובת לקניידלך. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את הקניידלך לסיר עם המים או המרק הרותחים (מקפידים שלא יהיו צפופים). מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה 15 דקות.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק