פראנה עראייס מאנטריקוט ושומן כבש בגריל

סיון מלול משתפת במתכון לעראייס (פיתה עם בשר), מתכון מהמטבח הערבי. בתור אחת שאוהבת לשדרג ולשפצר מתכונים היא הפכה את המתכון להרבה יותר מיוחד ויצרה ממנו פראנה עם אנטריקוט ושומן כבש בגריל, או בקיצור – כל מילה נוספת מיותרת! מומלץ להגיש עם טחינה

מרכיבים
500 גר' בשר אנטריקוט טחון
40 גר' שומן כבש קצוץ
כוסברה ופטרוזיליה
בהרט
כמון ופלפל שחור

ההכנה
במחבת נטגן בצל גדול קצוץ להשחמה, נוסיף את השומן, נטגן להשחמה קלה, נוסיף את הבשר הטחון ונמעך עד שהוא מתפורר. אז נוסיף חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה קצוצים דק.
נתבל בקורט בהרט, מלח כמון ופלפל שחור לפי הטעם.
נערבב תוך טיגון של 3 דק' ונצנן

מתוך הפייסבוק של סיון מלול

מתוך הפייסבוק של סיון מלול

מתכון לפראנה של סיון
קילו קמח מנופה, 2 כפות שמרים, כף סוכר, כף סילאן, רבע כוס שמן זית.
נעבד את הבצק עם 3-4 כוסות מים חמימים ובסוף נוסיף כף מלח גס. נעבד עוד 5 דק'. נתפיח שעה, נקרוץ עיגול עם ידיים משומנות, נמלא בבשר ונסגור. לאחר מכן נתפיח עוד 20 דק'.
לאפות בסיר גריל או לחילופין ניתן לחמם כרבע שעה את התנור על מצב גריל, להניח תבנית עם מים קרים בתחתית התנור לשמירה על לחות לאורך האפייה ופשוט לאפות הכי קרוב לגריל משני הצדדים.
מומלץ לא לזוז מהתנור, מדובר בתהליך אפייה מהיר.
לאחר הוצאת הפיתות יש להניח אותן בתוך ציפית של כרית נקייה עד שיצטננו

מתוך הפייסבוק של סיון מלול

מתוך הפייסבוק של סיון מלול

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק