עוגת גבינה אפויה עם תחתית פריכה

לפעמים אין כמו לחזור לטעמים האהובים והישנים. מתכון לעוגת גבינה סופר קלאסית, אפויה, אוורירית ורכה. היא נמסה בפה ומושלמת גם עם קפה של בוקר וגם עם תה של ערב

מצרכים
לתחתית
1 וחצי כוסות קמח
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
חצי כפית אבקת אפייה
חלמון ביצה

למלית
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
700 גרם גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

ההכנה
עבור הבצק

מחממים תנור ל- 200 מעלות. שמים מים רותחים בתבנית בתחתית התנור ואותה עוטפים בנייר אלומיניום.
מערבבים את מרכיבי הבצק – 1 וחצי כוסות קמח, חצי כפית אבקת אפייה, חלמון, 2 כפות סוכר ו- 3 כפות חלב. מערבבים במיקסר עד שיוצא בצק פירורי.
משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ, משטחים בתוכה את הבצק. מהדקים ומחוררים עם מזלג. אופים חצי שעה ומצננים.

עבור הבלילה
מקציפים 6 חלבונים. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב ולא קשה מדי.
בקערה נפרדת טורפים 5 חלמונים, מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, תמצית וניל ו- 3 כפות סוכר. טורפים היטב. מוסיפים קמח, קורנפלור ואינסטנט פודינג עד שהבלילה חלקה.
מקפלים בעדינות פנימה את קצף החלבונים. מוזגים מעל הבצק שבתבנית. מחזירים לתנור ל- 15 דקות.
לסיום פותחים את התנור ומעבירים בעדינות סכין בדפנות. מנמיכים את המעלות ל- 150 לשעה נוספת.
בתום האפייה חשוב לא לפתוח למשך 3 שעות לפחות את התנור

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק