הפחמימה הטובה: הכל על טרנד לחמי הבריאות

נראה שטרנד לחמי הבריאות כאן כדי להישאר ולראיה הביקוש ללחמי שאור מיוחדים, מזינים ומשביעים גדל מאי פעם

מעטים האנשים שאנחנו מכירים שלא מכורים ללחמים. יש כאלו שאף ארוחה לא שלמה בלי פרוסה נדיבה של הפחמימה האהובה. ובכן, בהתאם למציאות העכשווית לא רק שאין צורך לוותר על לחמים אלא יש שיגידו כי לחמי בריאות הם מצרך הכרחי בתפריט היומיומי. הלחמים העכשוויים, כלומר לחמי הבריאות יכילו חומרי גלם מובחרים בעלי ערך תזונתי גבוה, ממה שהיה נהוג לחשוב עד היום. זה מתחיל בשימוש במחמצות שאור (שמרי פרא) הקלות יותר לעיקול בהשוואה לשמרים תעשייתיים ועד הוספת דגנים וגרעינים עשירים ברכיבים תזונתיים דוגמת שיבולת שועל, כוסמין, פשתן ועוד. והעיקר הלחם הבריא מכיל ברובו קמחים מלאים המכילים את כל רכיבי הגרעין. אמיר ודש, בעלי "מאפיות ג'ייקובס" ברמת השרון וקרית אונו מרחיב ואומר "הסיבה שקמחים מלאים מהווים פחמימה מורכבת הבריאה יותר לעיקול, היא מפני שבקמחים אלו הגרגיר נטחן בשלמותו ולכן הוא מכיל רכיבים חיוניים ומזינים הדרושים לתזונה בריאה דוגמת ויטמינים, מינרלים וסיבים".

לא לאניני טעם בלבד
אז איך הפכנו למומחים גדולים בלחמים? אם בעבר הביקוש היה ללחם זול ומשביע, כיום בעקבות מגמת הבריאות והידע הרב שיש לציבור, רבים מעדיפים לצרוך לחם בריא ומזין.
כתוצאה מהשפעות בינלאומיות גם הישראלים כבר תקופה ארוכה החלו להבין מה הם מניחים על הצלחת שלהם, מה הרכיבים שבריאים יותר והם משכילים מאי פעם ממה עדיף להימנע. מלבד זאת, הכפר הגלובאלי אפשר לרבים להיחשף בנסיעותיהם לחו"ל למאפיות בוטיק ולטעום ולהתנסות בסוגים טובים ושונים של לחמי בוטיק. בין אם זה לחם מ- 100% קמח כוסמין או לחם האיכר שמבוסס על טכניקה גרמנית ומכיל מחמצת שיפון וקמח שיפון מלא, כולם ככולם בעלי טעם ייחודי וארומטי.
כדיי לבחור לחם בריא חשוב לדעת מה הוא מכיל, אבל חשוב לא פחות לוודא מה הוא לא מכיל, כשההמלצה היא הימנעות מתוספות כמזיקות. כדיי להאריך את חיי המדף של הלחמים, מפעלים רבים מוסיפים ללחמים בחומרים משמרים, משפרי אפיה ועוד. לדברי אמיר ודש ממאפיות ג'ייקובס "משפרי אפיה הם המבדילים בין לחמי בריאות ללחמים תעשייתיים. השימוש במחמצות שאור מייתר את הצורך בשמרים תעשייתיים על כל מספרי E וחומרים כימיים כאלה ואחרים שתפקידם להאריך את חיי המדף. מלבד חומרי גלם משובחים שאנו בוחרים בקפידה, אנו נותנים את הדעת לתהליך העבודה: נבחרת הלחמים שלנו נאפית בעבודת יד יסודית על ידי אופים מקצועיים ונמשכת בין 16 ל- 24 שעות של לישה ממושכת, התפחה ומנוחות רבות, ואלו הם שמעניקים ללחם את טעמו המיוחד. דאגנו להימנע מהוספת סוכר בחלק מהלחמים, להפחית את כמויות הנתרן למינימום הכרחי ולאפות לחמים טריים מידיי בוקר ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל".

רול פיצה אישי לשבועות. קרדיט צילום בר אופק

רול פיצה אישי לשבועות. קרדיט צילום בר אופק

לרגל שבועות מאפיות ג'ייקובס המתמחות בלחמי בריאות, משתפות במתכון ללחם כפרי ומציעות במאפיות לחמי שאור מיוחדים וחדשים שילוו את חגיגת הגבינות וביניהם: לחם שאור חרדל וגרעיני חמנייה, שאור גבינות, שאור זיתים ושאור עגבניות מיובשות.
מלבד לחמי שאור ועוגות גבינה חלומיות, ג'ייקובס משיקות ליין מלוחים על טהרת הגבינות כמו: קיש ברי, פקאן וברוקולי; לזניית גבינות ופסטו משפחתית, רול פיצה; רול פסטו וגבינות ומאפה קרואסון משפחתי הכולל בצל, גאודה ופרמזן.

מתכון ללחם כפרי כוסמין עם גרעיני חמניה

רכיבים (2 כיכרות)
580 גרם מים קרים
15 גרם סילאן
15 גרם שמרים טריים
230 גרם קמח מלא
530 גרם קמח כוסמין
22 גרם מלח
120 גרם גרעני חמנייה קלויים

* תבנית מלבנית מיוחדת ללחם

קרדיט צילום אסף אמברם

קרדיט צילום אסף אמברם

ההכנה
1. להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה את המים סילאן, השמרים והקמחים ולערבב בדרגת מהירות איטית כ- 5 דקות. לאחר מכן להוסיף את המלח ולערבב במהירות בינונית כ- 6 דקות. במהלך הלישה הבצק צריך להיות גמיש אך מעט דביק בגלל הקמח כוסמין.
בתום הלישה יש להוסיף את הגרעינים ולערבב כדקה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים בבד לח, עד שיכפיל את נפחו בטמפ' החדר.
2. חובטים בבצק כמה פעמים (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וממשיכים לעבד אותו על מנת להוציא אוויר.
מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים אותו לצורה ארוכה בגודל התבנית של הלחם. מניחים את הבצק בתבנית לחם משומנת, לתפיחה בטמפ' החדר כ- שעה עד שעה וחצי, מכוסה בבד נקי.
3. מסירים את הבד, מכניסים לתנור שחומם מראש ב- 230 מעלות ואופים במשך כ- 5 דקות. מורידים את החום ל- 190 מעלות ואופים למשך 35-40 דקות.
מוצאים את הכיכר מהתנור ומצננים על הרשת כשעה.
פורסים ונהנים.

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות והפנאי של מגזין אמא של. טיפים, עצות, המלצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים מופקים ע"י מערכת האתר ונכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק