מתכון טבעוני שמח: עוגת "גבינה" ופירורים

עוגת הגבינה ופירורים הקלאסית שחייבת להיות מוגשת על כל שולחן חג בשבועות, לא חייבת להכיל מוצרי חלב עתירי שומן שמשאירים אותנו כבדים בסוף הארוחה. הפעם מציעה לנו יוספה בן כהן את העוגה בגרסה קלילה ועדינה יותר

אז מה צריך לתבנית בקוטר 24?

לבצק
150 גרם שמן קוקוס נוזלי או רך (3/4 כוס)
180 גרם סוכר (3/4 כוס)
270 גר' קמח (2 כוסות)
¾ כוס רסק תפוחי עץ
קורט מלח
כף שטוחה א. אפיה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מחית וניל

לקרם "גבינה"
100 גר' קשיו מושרה במים שעתיים לפחות
2 כפות פתיתי אגר או כף אבקה
50 גר' סוכר
½ כפית מחית וניל
2 פחיות קרם קוקוס מקוררות (כ 20% שומן)
פודינג וניל
קליפה מגורדת מ- 2 לימונים

קרדיט תמונה מיץ מרק

קרדיט תמונה מיץ מרק

ההכנה:
לבצק
• מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
• מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
• על נייר אפיה מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ סמ' ומחוררים בעזרת מזלג.
• מניחים את הנייר אפיה עם הבצק על תבנית האפיה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 15 דקות.
• מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד.
• את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף- זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.
• את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפיה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל 10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.

קרדיט תמונה מיץ מרק

קרדיט תמונה מיץ מרק

קרדיט תמונה מיץ מרק

קרדיט תמונה מיץ מרק

לקרם ה"גבינה"
• מערבבים את האגר. אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים יספגו לפחות כחצי שעה.
• מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש.
• את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, וניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.
• את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)
• מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון.
• יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.
• מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה.
• ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ 3 שעות לפני האכילה.

המתכון באדיבות יוספה בן כהן – מסעדת "מיץ מרק" (רח' כצנלסון 49 בגבעתיים, רח' ארלוזורוב 62 בתל אביב, ובקרוב גם ירושלים)

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק