פשוט מושלמים: מתכון בראוניז לאוהבי שוקולד אמיתי

המדריך המלא להכנת בראוניז מושלמים! אופים אותם פעם אחת, מתאהבים, ואין מצב שלא חוזרים על ההתמכרות הטעימה הזו שוב ושוב

מרכיבים
6 כפות חמאה רכה
180 גרם שוקולד מריר איכותי
1/4 כוס אבקת קקאו
3/4 כוס קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
מעט מלח
תבנית מרובעת בגודל 20*20
גלידת וניל

לרוטב שוקולד
350 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
מיכל שמנת מתוקה
שקדים מולבנים פרוסים

ההכנה
שופכים לקערה חסינת חום את הקקאו, שוקולד וחמאה.
משמנים תבנית בחמאה ומניחים נייר אפייה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרתיחים מים בסיר וכשהם מגיעים לרתיחה להניח את הקערה מעל הסיר ולערבב עד המסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, מלח ואבקת אפייה. להניח בצד.
להקציף את הסוכר, ביצים ותמצית וניל עם מיקסר חשמלי כ- 5 דקות במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה.
מוסיפים את תערובת השוקולד המומס, ממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד קבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת לגמרי בתערובת אחידה.
שופכים את בלילת העוגה לתבנית, מיישרים אותה בעזרת מרית ומכניסים לאפייה של 35 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם מעט פירורים לחים.
מכבים את התנור בתום האפייה, משאירים את התבנית בתנור לרבע שעה.
להוציא את התבנית מהתנור, לצנן לחלוטין על רשת.

את קוביות השוקולד לשים בסיר כבד עם השמנת.
לחמם על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

לפרוס קוביות נדיבות מהבראוניז, להניח אחת על גבי צלחת הגשה ולמזוג רוטב שוקולד מעל. מומלץ להוסיף כדור גלידת וניל ולקשט מסביב בשקדים פרוסים

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק