לרענן את הקיץ: 7 מתכוני סלטים קלים

קיץ עכשיו, וחוץ מלשבת במזגן לא בא לנו לעשות כמעט שום דבר, אבל סלטים טעימים כן. 7 מתכונים רעננים וקלים להכנה שישדרגו כל ארוחה ויביאו עימם משב רוח נעים

סלט ירקות עם כרוב סגול

מרכיבים
מלפפון גדול
2 עגבניות בינוניות
גזר בינוני
כרוב סגול
צנונית
מיץ מחצי תפוז
מעט שמן זית
מלח ופלפל
תבלין פטרוזיליה

ההכנה
לחתוך את העגבניות, מלפפון, כרוב סגול וגזר לקוביות בגודל המתאים. את הצנונית אפשר לקצוץ דק. לערבב הכל יחד, מעל לצקת תערובת של שמן ומיץ. לתבל ולהגיש

סלט ירוק עם גבינת עיזים ותאנים

מרכיבים
שקית של עלי בייבי
גליל גבינת עיזים
2 תאנים בשלות חצויות
עגבניות שרי
פרוסות גזרים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לרוטב ויניגרט דבש
1/4 כוס שמן זית
כפית דבש
כפית חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון

ההכנה
בקערה מניחים את עלי הבייבי, מפזרים עגבניות שרי וגזרים, מתבלים במלח ופלפל, מעל את התאנים ופרוסות של גבינת עיזים.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ושופכים על הסלט לפי הטעם

סלט פסטה פסטו

מרכיבים
חצי חבילת פסטה
4 כפות ממרח פסטו
חצי כוס שמן זית
עלי בייבי
עגבניות שרי
מלח ופלפל

ההכנה
את הפסטה מכינים בסיר גדול עם מים רותחים ומעט שמן לפי הוראות היצרן. לאחר מכן נעביר אותה למסננת.
נחמם שמן זית בסיר על אש בינונית. נוסיף פסטו, מלח ופלפל ונערבב מעט. נצנן מס' דקות ולאחר מכן נאחד את הרוטב והפסטה.
בצלחת גדולה נניח עלי בייבי, מעליהם את הפסטה פסטו, ועגבניות שרי

סלט עלים עם נתחי עוף ורימונים

מרכיבים
תערובת חסה/ עלי תרד שטופים ויבשים
1/2 כוס גרגירי רימון
400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין לשווארמה
רוטב צ'ילי ומעט טריאקי
מלח ופלפל שחור

לרוטב
5 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 2 כפות בלסמי, מעט מלח, כפית דבש

ההכנה
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
מתבלים את רצועות העוף בתבלינים ומשרים כמה דקות בטריאקי ורוטב צ'ילי.
במחבת חמה מטגנים את הרצועות עד שהעוף מוכן.
בקערה גדולה מערבבים את העלים והרימונים. מאחדים ביניהם ומפזרים את הרוטב

סלט עגבניות שרי וכדורי מוצרלה עם בזיליקום

מרכיבים
סלסלת עגבניות שרי
120 גרם כדורי מוצרלה קטנים
3 כפות שמן זית וכף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שליש כוס עלי בזיליקום חתוכים גס

ההכנה
חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה. מוסיפים כדורי מוצרלה ועלי בזיליקום
לפני ההגשה מתבלים במלח ופלפל, חומץ בלסמי ושמן זית

סלט ירקות בטעם של פעם

מרכיבים
שורש חסה קטן
עלי רוקט
צנון פרוס דק
עגבניות שרי

ההכנה
לחתוך את הירקות/ לפרוס במכשיר כמו שאוהבים. להניח את כל מצרכי הסלט בקערה.
לסחוט מעט לימון לפני ההגשה ולערבב בעדינות

סלט עדשים שחורות עם קריצת תפוז

מרכיבים
כוס עדשים שחורות
מיץ מחצי לימון
חצי בצל לבן פרוס
פרוסות גמבה
מלפפון
צנונית
פרוסות תפוז
מס' גרגרי רימון (אופציה)
פלפל שחור ומלח

ההכנה
בסיר קטן לבשל את העדשים עם הרבה מי ברז. כאשר מוכנות אך לא רכות מדי (אל דנטה), מסננים ושוטפים מתחת לברז לקירור.
מעבירים את העדשים לקערה יחד עם כל שאר המצרכים. מערבבים היטב. מעטרים בפרוסות תפוז טרי

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק