מרק עוף עם גריסים, אטריות דקות וירקות

שתצביע מי שלא מחכה למרק של ארוחת החג. לא הצבעתן אה? אין ספק, מדובר בסיר שכולם מחכים לו. בין אם אתן מכינות את המרק פיקנטי או צלול, בין אם יש בו שמיר או פטרוזיליה, הוא תמיד יהיה המנה שכולם מצפים לה ואחריה תופסים את הבטן ותוהים איך אפשר עוד לעבור למנה העיקרית (בחגים יש לנו קיבה נוספת).

המרק שלפנינו, בסיר מרק בינוני של סולתם, הוא גרסה קצת יותר עשירה למרק עוף הקלאסי שסבתא שלי נהגה להכין לנו, הנכדים, בכל פעם כשבאנו לבקר וביקשנו צלחת עם קצת מרק והמון אטריות רכות.
היה במרק ההוא הרבה מעבר לטעמים מדהימים. הייתה בו נחמה וחיבוק, משפחתיות וביחד, ובעיקר היה בו את הלב של סבתא שתמיד סיפרה שצלחת כזו הרבה יותר מוצלחת מתרופה.
למרות שעברו המון שנים מאז שישבתי על הכיסא המוגבה ליד השולחן במטבח, ושתיתי את המרק עד לשלוק האחרון, אני עדיין זוכרת את הטעם המופלא שלו ואת סבתא שישבה ממול, מתבוננת ומקשיבה בקשב רב לקולות העונג והשמחה שלא הצלחתי להחזיק בפנים.

מצרכים
1 כף שמן זית
3-4 חלקי עוף
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 גזר
2 גבעולי סלרי, קלוף
1 בצל לבן, קלוף
1/4 כרובית, מפורקת לפרחים
1 צרור שמיר
2 עלי דפנה
1/2 כוס גריסים
1/2 כוס אטריות דקות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח

אופן הכנה
1. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את העוף מ-2 הצדדים במשך 10 דקות.
2. חותכים את הגזר, שורש הפטרוזיליה והסלרי לקוביות. קוצצים דק את השמיר.
3. מוסיפים את הירקות החתוכים, פרט לכרובית, והבצל (שלם) ומטגנים במשך 5 דקות.


4. מוסיפים מים רותחים עד 3 ס"מ לפני גובה הסיר (או כפול 4 מגובה הירקות).
5. מוסיפים תבלינים, גריסים, שמיר, עלי דפנה ועשבי תיבול ומבשלים במשך 15 דקות. אם מתחיל להווצר קצף עכור למעלה מוציאים אותו עם כף גדולה.

6. מוסיפים פרחי כרובית ואטריות דקות ומבשלים 15 במשך 15 דקות.
7. מניחים את הסיר במרכז שולחן האוכל ומגישים חם.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

אודות עדי גבאי

נשואה לאחד גבוה. אמא לשלושה. הדבר הכי חשוב לי בעולם זה המשפחה שלי והקן הפרטי שלי אבל כמעט מדי יום אני רוצה חופש מהם

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק