אורז שמונת האוצרות

כמי שגדלה בבניין שבו שכנה משפחה פרסיה לצד עיראקית לא הייתה לי ברירה אלא לאהוב אורז. בזמן שבחלון אחד עלו ניחוחות של עשבי תיבול והמון טעמים של חמוץ מהלימון, בצד השני כיכב הבהרט והטעמים המתקתקים שבאו ביחד איתו.
אני זוכרת ימים בהם חזרתי מבית הספר וכל חלל המדרגות הריח כמו קיבוץ גלויות. הריח הזה היה אחד הדברים הכי משמחים שיש ולמרות שבבית אכלנו בעיקר אורז לבן עם שניצל, עד היום אני מדמיינת את שילוב הטעמים המיוחד שהצליח לחמוק מבעד לדלתות.

המתכון שלפנינו, בסיר סוטאז' שחור של סולתם, הוא גרסה שמשלבת את 2 הבתים ההם. את זה הפרסי עם הריחות של עשבי התיבול ואת העיראקי עם הכורכום והפפריקה. כור היתוך שמסמל יותר מכל את הארץ הזאת ואת הימים ההם בהם הכל היה פשוט יותר אבל לא פחות ססגוני וטעים.

מצרכים
1 כוס אורז בסמטי או יסמין
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
10 משמשים
1/3 כוס חמוציות
1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים
1/3 צרור פטרוזיליה
1/3 צרור עירית
1 גזר
3/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה

אופן הכנה
1. חותכים את המשמשים לקוביות קטנות וקוצצים את עשבי התיבול דק. מגרדים את הגזר על החלק העבה של פומפייה.
2. בסיר סוטאז מחממים שמן זית ומוסיפים את האורז. מטגנים במשך 2 דקות.
3. מוסיפים משמשים, חמוציות, עשבי תיבול וגזר ומערבבים. מבשלים במשך 3-4 דקות.


4. מוסיפים מים רותחים, מלח, כורכום ופפריקה וסוגרים את המכסה. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות.
5. בסיום הבישול מוסיפים שקדים קלויים או צנוברים ומערבבים היטב. מגישים למרכז השולחן ומחלקים.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

אודות עדי גבאי

נשואה לאחד גבוה. אמא לשלושה. הדבר הכי חשוב לי בעולם זה המשפחה שלי והקן הפרטי שלי אבל כמעט מדי יום אני רוצה חופש מהם

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק