קוביות כתף בקר ברוטב פטריות וערמונים

את הספק צלי ספק תבשיל הזה אמא שלי מכינה לנו כל חג. בין אם מדובר בפסח או בראש השנה, תמיד יהיה בשר בקר שבושל בסיר לחץ עם המון רוטב בצד שכולנו אוהבים לזלף מעל בהגשה.
יש משהו מדהים בעובדה שהבשר מתחיל את דרכו בסיר כשהוא קשה ולעיס ומסיים כעבור שעה וקצת כשהוא רך רך וממש מתמוסס בפה. לחץ האוויר הזה בתוך הסיר גם מייצר רוטב עם טעמים מאוד עמוקים שרק סירי לחץ יכולים להוציא.
עד לפני שנה לא העזתי בכלל לגעת באוכל הזה, שאמא התמחתה בו יותר מכולם. אבל השנה העזתי וניסיתי ומסתבר שלא רק הגנים של העקשנות עברו בינינו, אלא גם האהבה לתבשילים עם טעם עמוק ורוטב שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
והדבר הכי כייפי במנה הזאת? היא מהירה ופשוטה להכנה.
כל מה שצריך זה לשים את כל המצרכים בסיר לחץ של סולתם, לסגור הרמטית ולהמתין שהאדים שכלואים בתוך הסיר יעשו את העבודה.

המלצה שלי – להכין את הבשר אפילו יום קודם ופשוט לחמם קצת בתוך הסיר לפני ההגשה. זה חוסך המון זמן במטבח ביום הבישולים

לא לשכוח להגיש לצידו אורז עם מלא אוצרות (קליק כאן לאורז)

מצרכים
500 גרם בשר שריר (או צלי כתף), חתוך לקוביות
כף שמן
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
שורש פטרוזיליה, קלוף
כפית פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
2 כפות דבש
1/2 כוס יין אדום
6 שיני שום
1 סלסלה פטריות שמפיניון
שקית ערמונים, מבושלים
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה
1. חותכים את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה לקוביות גדולות.
2. בסיר לחץ של סולתם מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.

3. מוסיפים את שאר המצרכים פרט לפטריות והערמונים ומכסים במים עד שהם מגיעים ל-5 ס"מ מעל גובה המצרכים בסיר.

4. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 3/4 שעה. מומלץ לפתוח אחרי 1/2 שעה לוודא שלא חסרים נוזלים ואם כן, להוסיף כוס מים רותחים.
5. פותחים את הסיר שוב אחרי 3/4 שעה, מוסיפים פטריות שלמות וערמונים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות עם סיר סגור.


6. מגישים חם לצד אורז, פירה או כל תוספת אחרת שאוהבים.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

אודות כרמית לוי

אוהבת להכין, לנסות, להריח, לגעת, להתנסות, להתלהב. אומנות ואוכל נמצאים תמיד בראש סדר העדיפויות שלי

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

תגובה 1

  1. גלית
    איך אפשר לעשות את זה בלי …

    איך אפשר לעשות את זה בלי סיר לחץ?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק