אל תקראו להם גאדג'טים. הם מאסטים

קרדיט צילום אפיק גבאי

קרדיט צילום אפיק גבאי

פעם קניתי פורס אבוקדו כי הוא היה כזה חמוד. הוא נשאר במגירה למשך שנתיים עד שהעברתי אותו הלאה.
לעומת זאת, יש פטנטים למטבח שאחרי שניסיתי אותם לא הבנתי איך הסתדרתי עד היום בלי, אז בבקשה. אל תקראו להם גאדג'טים. קבלו כמה מאסטים שאתם חייבים להכיר. לא תאמינו איזה פתרונות שימושיים אפשר לעשות איתם וגם המחירים לא בשמיים

נשבעת לכם שזה סיפור אמיתי. אני לא טיפוס שעף על גאדג'טים אבל פעם קניתי פורס אבוקדו. לא יודעת מה חשבתי לעצמי. הוא נראה ממש חמוד וגרם לי לשלם עליו לא מעט כסף. בפועל השתמשתי בו פעם פעמיים וחזרתי לחיתוך האבוקדו הישן הטוב והקלאסי.
יש לי במגירה גם מסלסל גזר. מתוקי. אמנם יוצא לי להשתמש בו פעם במיליון שנה, אבל הוא הוא עדיין מקסים בעיני כי הוא מעוצב כמו מחדד ענקי.
לעומת זאת, יש כלים ואביזרים, שהם הרבה מעבר לגאדג'טים בעיני, כי אחרי שמשתמשים בהם פעם אחת, קשה לחזור אחורה. אז אני קוראת להם מאסטים. כדאי שתכירו גם אתם. יש כאלה שהם למטרה ספציפית מדוייקת ויש כאלה, שתגלו שהם כל כך שימושיים ואפשר לעשות איתם דברים שלא חשבתם עליהם עד עכשיו (פתרון לארוחות ילדים מנצחות בהמשך).

קרדיט צילום אפיק גבאי

קרדיט צילום אפיק גבאי

כל אחד חייב במטבח לפחות סכין שף אחת, שיכולה לחתוך הכל. לא תבינו איך חייתם בלי זה עד עכשיו

סכין שחותכת הכל
אתם חייבים במטבח לפחות סכין פלדה אחת שתוכלו לעשות איתה הכל. אני קוראת לה סכין אליפות. סכין פלדה טובה ואיכותית מאפשרת לחתוך באמצעותה ירקות ופירות, רכים כמו עגבניה אך גם קשים כמו אבטיח! היא מצויינת לחיתוך בשר וגם דגים, וכמובן לפריסת לחם.

כשתהיה לכם כזאת, פתאום יהיה כל כך הרבה יותר קל וכיף להכין סלט, מרק, תבשילים שיש בהם גם בשר וגם ירקות, זה פשוט הופך לקל יותר. לסולתם יש סכין שף רב שימושית למגוון רחב של שימושים, שמאפשרת עבודה של שעות במטבח מבלי שהידיים מתעייפות. הסכין, לכל אורכה ועד ללהב המשונן והחד שלה, עשויה ממקשה אחת של פלדה ומעוצבת באופן ארגונומי ונוח. ידית האחיזה הארגונומית מעניקה שליטה עם נוחות מרבית וללא החלקה. מבטיחה לכם שתשתמשו בה יותר מכפי שתכננתם. וזה גם לא כזה יקר כמו שאולי חשבתם.

קרדיט צילום אפיק גבאי

קרדיט צילום אפיק גבאי


כשתהיה לכם תבנית מאפינס טובה בבית, תגלו שיש עולם שלם של מאפינס, מלוחים ומתוקים, שדורשים הכנה של עשר דקות, ותגלו גם שאפשר לעשות עם התבנית הזאת עוד דברים יצירתיים

תבנית מאפינס – ארוחת בוקר כמו במסעדה
הדבר המשותף לכל מתכוני המאפינס בעולם הוא, שההכנה שלהם דורשת עשר דקות גג, קערה אחת וערבוב קל ביותר, אפילו בלי מערבל חשמלי. יותר קל מזה אין והאפשרויות אינסופיות: מאפינס מלוחים, עם זיתים, תירס, עגבניות מיובשות, גבינות, טונה ואפילו מאפינס פיצה שנשבעת לכם שלוקח 5 דקות להכין. ויש כמובן את המאפינס המתוקים, שבינינו, הם הרי הכנה לקאפקייקס. מי צריך יותר מזה?
אחרי שתהיה לכם תבנית מאפינס מעולה של סולתם, עם ציפוי Non Stick שמונע את הידבקות המזון, תגלו עוד אפשרויות לשימוש. קודם כל, למה לא להכין בה לחמניות? זה יוצא כל כך יפה. והנה עוד טיפ ממני: אני אוהבת להגיש בתבנית מאפינס ארוחת בוקר כמו שמגישים במסעדות – בכל עיגול משהו אחר: גבינת שמנת, גבינה לבנה, ירקות חתוכים, טונה וכל מה שאוהבים. מי הכי אוהב לאכול ככה? ברור. הילדים.

יש פעולת בישול מאד בריאה שאתם כנראה לא עושים ונקראת אידוי. בטח שמעתם עליה. כשתהיה לכם שושנת אידוי פתאום תגלו שאתם אוהבים לאדות.

שושנת אידוי נירוסטה
אני זוכרת איך אמא שלי קנתה פעם סיר קוסקוס ענק ושכנעה את עצמה שהיא הולכת להכין קוסקוס כמו השכנה שלנו. זה היה סיר גדול שעליו מתלבש סיר נוסף, הלא הוא סיר אידוי המרק. הסיר הזה תפס מקום בערך של חצי ארון, וכמה פעמים אתם חושבים שהיא השתמשה בו? לא נעים לי להגיד. אחר כך ניסינו להסב אותו לסיר פסטה ובסוף הוא מצא את עצמו מחוץ לבית. לא יודעת מה קרה איתו מאז. אני רק יודעת ששנים חשבתי שאידוי זו פעולה מסובכת, עד שמצאתי את שושנת האידוי היעילה של סולתם, שושנת אידוי נירוסטה 18 ס"מ עם ידית ניילון שאינה מתחממת. היא קומפקטית, מתקפלת, נשטפת בקלות, ומתלבשת על כל סיר. כל כך פשוט לאדות בה ירקות וגם בצקים (רציתם להכין דים סאם, לא?). מתה על המוצר הזה!

אודות יוספה קמחי

אישה ללא גיל, רווקה פלוס שתי בנות מהממות, עצמאית בתחום התוכן

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

תגובה 1

  1. יהודית
    על איזו סכין שף את ממליצה?

    על איזו סכין שף את ממליצה?

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק