קבבוני עוף על מקלות קינמון מעל פרוסות חצילים וטחינה

מכירות את המתכונים האלה שזמן ההכנה שלהם עומד בניגוד גמור למראה הסופי שלהם? אז כזה הוא המתכון הזה. לוקח בדיוק 10 דקות להכין אותו, ואפשר גם להכין מראש ולחמם, והמחמאות שתקבלו! זה לא יגמר.
במקור, אצלי בבית, אמא הכינה את הקבב הזה כקציצות פחוסות עטופות בפירורי לחם זהובים שקיבלו פריכות מהשמן הלוהט.

כילדים, אהבנו תמיד לעמוד ליד המחבת ולחכות שאמא לא תסתכל כדי לגנוב עוד קציצה מהצלחת בצד. הטעם הזה, של האוכל הרותח והאסור, היה אחד הדברים הכי מדהימים שיש וכמעט תמיד עבודת הטיגון הסתיימה עם צלחת כמעט ריקה וכמה קציצות שאמא הצליחה להציל.

הפעם, ברוח החג, בחרתי להביא לכן את אותן קציצות נוסטלגיות בגרסה יותר חגיגית, במחבת פסים מדהימה של סולתם, על מקל קינמון שגם מאפשר לאנשים להחזיק אותן ביד ולשלוף מצלחת ההגשה וגם מוסיף טעם קינמוני עדין מאוד כך שאם אתם לא מחסידי הקינמון אני בטוחה שכאן תתאהבו בו.
ופירורי הלחם? אותם אני משאירה לאמא. היא תעטוף איתם את הקציצות הקטנות ותגיד לנו לא לגעת למרות שבפנים ברור היה לכולם שהיא מתענגת על האושר שלנו ועל הצלחת הריקה.

ניתן להגיש את הקבב מעל חצילים עם או בלי טחינה מעל ואני ממליצה פשוט להניח קערה עם טחינה בצד ולאפשר לאורחים לזלף מעל את הכמות שהם אוהבים.

מצרכים
500 גרם עוף טחון
בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/3 צרור עלי פטרוזיליה
1/3 צרור עלי כוסברה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
2 חצילים
מקלות קינמון

להגשה
טחינה מוכנה
צנוברים קלויים


אופן הכנה
1. מגרדים את הבצל על החלק הגס בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה. אין צורך לסחוט את הנוזלים.
2. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
3. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
4. יוצרים קבב מהתערובת ומשפדים על מקלות קינמון. מעבירים למקרר עד שמכינים את החצילים.
5. חותכים את החצילים לפרוסות, מחממים את מחבת הפסים של סולתם עם מעט שמן זית וצורבים את החצילים עד שנוצרים סימני צריבה. מניחים בצד.

6. צולים את הקבב על המחבת מכל הצדדים עד שהעוף מוכן
7. מגישים: מניחים על צלחת הגשה גדולה פרוסות חצילים ומעל שמים את קבב העוף ומזלפים טחינה. מעטרים בצנוברים ופטרוזיליה ומגישים.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף רחלי קרוט – מתכונאית ועיתונאית אוכל

אודות כרמית לוי

אוהבת להכין, לנסות, להריח, לגעת, להתנסות, להתלהב. אומנות ואוכל נמצאים תמיד בראש סדר העדיפויות שלי

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק