ללא גלוטן: שניצלונים בציפוי אקסטרה פריך

אם גם לכן יצא לתהות איך אפשר לשדרג את השניצל הקבוע אז המתכון הזה הוא בול עבורכן (ועבור הילדים כמובן).
מדובר בשניצלונים עם ציפוי אקסטרה פריך שמתקבל בזכות שימוש בקורנפלקס שבור לחתיכות קטנות שבזמן האפייה, או הטיגון, נעשה אפילו פריך יותר ממה שהוא בדרך כלל.
בזכות הציפוי הזה, שהוא עבה יותר ביחס לציפוי רגיל, מתקבל גם עוף עסיסי יותר ששומר על הרכות שלו בפנים.
ואגב, בגלל שמדובר בקורנפלקס וגם בקמח ובפירורי לחם נטולי גלוטן, של Gfree, השניצלונים האלה מתאימים מאוד למי שנמנע מגלוטן.

מצרכים
300 גרם רצועות חזה עוף
2 ביצים L
1 כוס קמח Gfree
כפית רוטב צ'ילי מתוק או חרדל או קטשופ
מלח ופלפל שחור
1 כוס קורנפלקס Gfree
1 כוס פירורי לחם Gfree

אופן הכנה
1. שמים בקערה אחת קמח וממליחים.
2. לתוך קערה נוספת שוברים 2 ביצים ומוסיפים רוטב צ'ילי/חרדל/קטשופ וטורפים היטב.
3. מעבירים את הקורנפלקס לשקית ומכים בה עם פטיש שניצלים או קופסת שימורים עד שנוצרים פירורים גסים.
4. מערבבים בתוך קערה שלישית את פירורי הלחם ביחד עם הקורנפלקס.
5. מניחים 2-3 רצועות עוף בתוך הקמח ומצפים אותן היטב בקמח. מנערים עודפים.

6 טובלים בבלילת הביצים ומשם מעבירים אל קערה הקורנפלקס ופירורי הלחם.

7. חוזרים על הפעולה עם שאר העוף ולאחר מכן מטגנים במחבת רחבה עם שמן בגובה 1 ס"מ עד הזהבה מ-2 הצדדים.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף המתכונאית רחלי קרוט

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק