ללא גלוטן: קינוחי מילקי בכוסות עם עוגיות שוקולד צ'יפס, מוס וקצפת

שתרים את היד מי שלא אוהבת מילקי! לא הרמת? טוב, זה די הגיוני. מעדן השוקולד עם הקצפת הוא אחד הפופולריים והאהובים ביותר.
יש בו שילוב מדהים בין שוקולד וקצפת והמראה שמתקבל לגמרי שובה את הלב והבטן.

הפעם בחרנו להביא לכן את גרסת הקינוח שמאוד מזכירה את המעדן בנראות אבל הטעם הרבה יותר עשיר ונמס בפה.
אל שכבות המוס והקצפת גם התווספו עוגיות שוקולד צ'יפס, שמרימות בשנייה את הקינוח למעלה והופכות אותו למנה אחרונה מושקעת. רק אל תגלו שהעוגיות האלה בכלל קנויות כך שלא צריך להשקיע ולו דקה של עבודה במטבח. וחוץ מזה, הן גם ללא גלוטן! תודו שמדובר בשוס.

מצרכים למוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

מצרכים לקצפת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כף פודינג וניל Gfree
1 מארז עוגיות שוקולד צ'יפס Gfree
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה
1. שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
2. מרתיחים 1 מיכל שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות או למשך הלילה.
3. מעבירים את הגאנש שהתייצב במקרר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה. מקציפים עד שנוצר מוס שוקולד יציב.

4. מפוררים עוגיות שוקולד צ'יפס ומניחים בתחתית כל כוס.
5. מזלפים מעל את המוס עד 3/4 גובה.

6. בקערת המיקסר, עם וו הקצפה, מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה

7. מזלפים על המוס, מעטרים בשברי עוגיות שוקולד צ'יפס ושומרים במקרר עד להגשה.

קרדיט צילום: אפיק גבאי
הופק בשיתוף המתכונאית רחלי קרוט

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק