האם סוכר הוא טוב או רע לתינוק שלנו?

מכירות את "הכולסטרול הטוב" וה"כולסטרול הרע"? אז כדאי שתדעו. אותו דבר – גם עם סוכר. הכירו את ההבדל בין לקטוז סוכר החלב המזין, לבין הסוכר הלבן המזיק. באנו לעשות כאן סדר. בשביל המתוקים שלנו

כהורים, אנו אחראים לתזונה שלהם עוד משלב ההריון. ומה חשוב לנו יותר מבריאות הקטנטנים שלנו? ידוע שחלב האם, הוא המזון הטוב ביותר לתינוק, הוא מכיל באופן פלאי וטבעי, את כל המרכיבים החשובים ביותר להתפתחות התינוק. אך ההנקה, כידוע גם כן, לא תמיד מתאפשרת, ולשם כך קיימות תרכובות המזון לתינוקות – או בשמם המקוצר – התמ"ל שנועדו להזין תינוקות במקרים בהם הנקה בלעדית אינה מתאפשרת.



תזונת התינוק בשנים הראשונות, היא משמעותית ביותר להתפתחותו ולביסוס הרגלי תזונה נכונים ובריאים להמשך הגדילה. אנו כמובן רוצים לתת לתינוקות שלנו את הטוב ביותר, ובמידה ובחרנו להזין את התינוק שלנו בתמ"ל איך נדע כיצד לבחור?

התמ"ל מכיל רכיבים ההכרחיים לתזונה ולהתפתחות התינוק, שמנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים כאשר חלב האם משמש מודל להשראה ולקביעת התקנים להרכבם. חלב אם מכיל סוכר בשם לקטוז, הקרוי גם סוכר החלב והוא מהווה בו את הרכיב הראשון בכמותו. הלקטוז מספק לתינוק את האנרגיה הדרושה לו בשנה הראשונה, מעודד את ספיגת הסידן בגוף ותורם לשגשוג אוכלוסיית חיידקי המעי של התינוק, הלא הם החיידקים הטובים שאנחנו אוהבים לקרוא להם הפרוביוטיקה.
הלקטוז הוא גם זה שמעניק לחלב האם את המתיקות הטבעית והמעודנת שלו

הטוב הרע והלא נורא
אז בואו נקרא להם בשמם ונכיר בהבדל – "הסוכר הטוב" ל"סוכר הרע":

הסוכר הטוב - או בשמו המקצועי, הלקטוז, הוא דו סוכר המספק לגוף התינוק אנרגיה, מסייע לספיגת סידן, ומיטיב עם חיידקי המעי הידידותיים. הוא נמצא באופן טבעי בחלב האם והוא אף המרכיב הגדול ביותר שבו.

הסוכר הרע - או בשמו המקצועי, הסוכרוז, הוא הסוכר לבן. הוא מופק מקנה הסוכר או מסלק סוכר והוא למעשה הסוכר בעל המתיקות הגבוהה ביותר ולשם השוואה הוא מתוק פי 6 מהלקטוז. אין בו אף יתרון תזונתי לתינוק ואף להפך, המתיקות שבו יוצרת העדפה מינקות למתוק. הוא מזיק לשיניים ויכול לגרום לעששת. תינוק שמתרגל לטעמו, יחפש אותו גם בהמשך, מה שעלול להובילו לתזונה עתירת סוכרים, חסרים תזונתיים ואף השמנה. בקיצור זה הסוכר שאמא לא אוהבת.

כמובן שנוכחותו של הסוכר הלבן בתחליף החלב מיותרת לחלוטין ואין בה שום יתרונות בריאותיים ותזונתיים, בשום שלב.

חומרי טעם וריח - בחלק מהמוצרים הקיימים בשוק, משתמשים גם בחומרי טעם וריח, כמו למשל תמצית וניל, המגבירים את הטעם המתוק,. זה קורה בעיקר בשלב 3 (החל מגיל שנה). התינוק מסתדר עם טעמים טבעיים ואינו זקוק להם. מומלץ להמשיך ולהזין אותו בתמ"ל ללא תוספת טעמים וארומות, המגבירים את הטעם המתוק ויוצרים העדפה למתוק אשר תשפיע על תזונתו בהמשך.

איך תזהו סוכר לבן בתמ"ל ובכלל?
החוק בישראל מחייב לסמן את כל הרכיבים שבמוצר על גבי תווית האריזה. על הרכיבים להופיע בסדר כמותי, כך שהרכיב הגדול ביותר מופיע קודם, ולאחריו שאר הרכיבים בסדר יורד.

במידה ולא מתאפשרת הנקה כפי שתכננתן, ודאי תיעזרו או שאתן כבר משתמשות, בתרכובות מזון לתינוקות, ובשמם המקוצר תמ"ל.

בחלק מהפורמולות הקיימות בשוק, לצערנו, יש גם סוכרוז. הקפידו לבדוק זאת ברשימת הרכיבים שעל תווית האריזה. אם הוא מופיע ברשימה משמעות הדבר היא שהמוצר מכיל סוכר לבן. כמו כן העדיפו מוצרים שאין בהם חומרי טעם וריח, המיותרים אף הם (כמו תמצית ריח וניל).



לסיכום: לפני שאתן קונות תמ"ל או כל מוצר מזון שהוא, עצרו רגע, ובדקו את התווית שבאריזת המזון. חפשו את הסוכר הלבן, המופיע ברשימת הרכיבים תחת השם סוכרוז או סוכר.
חברת מטרנה, המובילה את תחום תזונת התינוקות בישראל, מקפידה לייצר תחליפי חלב חלביים ללא סוכר לבן (סוכרוז) וללא חומרי טעם וריח בכל השלבים.

#בשיתוףמטרנה
* לתשומת לב – חלב אם הינו המזון הטוב ביותר לתינוק

אודות יוספה קמחי

אישה ללא גיל, רווקה פלוס שתי בנות מהממות, עצמאית בתחום התוכן

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק