מיני סופגניות ריבה וקינמון אפויות בכוסות

לרגל חנוכה, מגישה חברת שמרית מתכון לסופגניות אפויות ביתיות וקלות הכנה, בכוסות! במילוי ריבה ובשימוש נטורינה של שמרית על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה איכותי עשיר לאפייה מנצחת

מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות)
לבצק:
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)
1 כפית מלח
1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
2 ביצים
120 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" רכה, חתוכה לקוביות

למילוי:
400 גרם ריבת תות/פטל
לקישוט: אבקת סוכר

קרדיט צילום אמיר מנחם

קרדיט צילום אמיר מנחם

אופן הכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
2. משמנים מעט את הבצק, מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).
3. מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה. ממלאים כל כלי בריבה.
4. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.
5. מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות.
7. מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!), זורים את אבקת הסוכר ומגישים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק