מעדן וניל משמש בכוסות

מתכון קליל ומפנק לימי הקיץ החמים. ניתן כמובן להחליף בכל פרי קייצי אחר.

חותכים את הפרי (משמש לצורך העניין) לפלחים דקים ומקפיצים אותם עם סוכר חום וחמאה על מחבת, עד לריכוכם.
מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקחת מבריקה ויציבה.

הקרם זהו למעשה קרם פטיסייר מקופל עם קצפת של שמנת מתוקה.

להכנת הפטיסייר:
100 גרם שמנת מתוקה
100 מיליליטר חלב
3 חלמון (צהוב ביצה)
40 גר' 3 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
מקל וניל

ההכנה:
*מרתיחים את החלב והשמנת בסיר
*מערבבים בקערה גדולה יחסית את החלמונים והסוכר עד אחידות
*מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הסוכר והחלמונים ומערבבים במרץ עד לאחידות בלי גושים
*כאשר הנוזלים רותחים שופכים כמחציתם על תערובת החלמונים וטורפים במהירו
מחזירים לסיר את התערובת במהירות ומערבבים ערבוב רציני עד להסמכת הקרם וקבלת בועות סמיכות. זהו השלב שהקרם מוכן.
שופכים במהירות את תכולת הסיר לקערה גדולה ומערבבים מידי פעם על מנת שלא יווצר קרום עליון או גושים.
* מקציפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקפלים לקרם.

הרכבת הקינוח:
בכוסות יוצרים שכבות של הקרם ולסירוגין של המרקחת לפי הרצון,
לעיטור ניתן לצרוב פלחים מהפרי ולהניח מעל
*לקרר ולהגיש קר,
אפשר להוסיף שוקולד נוטלה, נוגט או שבבי שוקולד

באדיבות השף יניב אלישע מקונדיטוריית הבוטיק La Petite
רח' תרצה 19 מרכז מרום נווה, רמת גן

אודות אמא של

אתר הנשים והאמהות הגדול בישראל עם 900,000 גולשות בכל חודש ומועדון של 110,000 נשים. באתר ניתן למצוא לצד כתבות וראיונות עם קשת של כותבות כשלכל אחת הצבע, הייחוד, הכישרון והסגנון שלה. חלומות. הגשמה. פחדים. בישול. ילד ראשון שני או רביעי. זוגיות ושאר הנושאים שכל אישה אוהבת לקרוא

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

12 תגובות

  1. יניב
    תשובה לשירי שגיא: זה משתנה לפי הכוס וכמות הפרי ששמים שם, לי זה הספיק לכ-15 כוסות

    תשובה לשירי שגיא: זה משתנה לפי הכוס וכמות הפרי ששמים שם,
    לי זה הספיק לכ-15 כוסות

  2. יניב
    לא לשנות מינונים , גם אם מישתמשים בפירות שונים, הקרם מתקתק ונותן את הביטוי של כל פרי שיהיה עליו

    לא לשנות מינונים , גם אם מישתמשים בפירות שונים, הקרם מתקתק ונותן את הביטוי של כל פרי שיהיה עליו

  3. עופרה עמית
    יופי של מתכון

    יופי של מתכון

  4. שלומית רחמים
    לצלול לתוך המעדן ממש

    לצלול לתוך המעדן ממש

  5. אריאלה וייס
    איפה אפשר לקנות כאלה ?

    איפה אפשר לקנות כאלה ?

  6. רונה ירדני
    יצירת אומנות

    יצירת אומנות

  7. ירדן ויינשטיין
    יאללה מחכה לספר מתכונים שלך

    יאללה מחכה לספר מתכונים שלך

  8. ורדה בן צביה
    יהיה נחמד אם תוסיפו ערך קלורי של כל מתכון

    יהיה נחמד אם תוסיפו ערך קלורי של כל מתכון

  9. שירי שגיא
    לכמה מנות זה מספיק?

    לכמה מנות זה מספיק?

  10. גילי רונן
    לפנק לפנק לפנק

    לפנק לפנק לפנק

  11. גילה דרור
    יש הבדל במינונים אם מחליפים בפרי חמצמץ?

    יש הבדל במינונים אם מחליפים בפרי חמצמץ?

  12. עדי הלוי
    נראה מעולה!!!

    נראה מעולה!!!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק