מעדן וניל משמש בכוסות

מתכון קליל ומפנק לימי הקיץ החמים. ניתן כמובן להחליף בכל פרי קייצי אחר.

חותכים את הפרי (משמש לצורך העניין) לפלחים דקים ומקפיצים אותם עם סוכר חום וחמאה על מחבת, עד לריכוכם.
מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקחת מבריקה ויציבה.

הקרם זהו למעשה קרם פטיסייר מקופל עם קצפת של שמנת מתוקה.

להכנת הפטיסייר:
100 גרם שמנת מתוקה
100 מיליליטר חלב
3 חלמון (צהוב ביצה)
40 גר' 3 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
מקל וניל

ההכנה:
*מרתיחים את החלב והשמנת בסיר
*מערבבים בקערה גדולה יחסית את החלמונים והסוכר עד אחידות
*מוסיפים את הקורנפלור לתערובת הסוכר והחלמונים ומערבבים במרץ עד לאחידות בלי גושים
*כאשר הנוזלים רותחים שופכים כמחציתם על תערובת החלמונים וטורפים במהירו
מחזירים לסיר את התערובת במהירות ומערבבים ערבוב רציני עד להסמכת הקרם וקבלת בועות סמיכות. זהו השלב שהקרם מוכן.
שופכים במהירות את תכולת הסיר לקערה גדולה ומערבבים מידי פעם על מנת שלא יווצר קרום עליון או גושים.
* מקציפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקפלים לקרם.

הרכבת הקינוח:
בכוסות יוצרים שכבות של הקרם ולסירוגין של המרקחת לפי הרצון,
לעיטור ניתן לצרוב פלחים מהפרי ולהניח מעל
*לקרר ולהגיש קר,
אפשר להוסיף שוקולד נוטלה, נוגט או שבבי שוקולד

באדיבות השף יניב אלישע מקונדיטוריית הבוטיק La Petite
רח' תרצה 19 מרכז מרום נווה, רמת גן

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

12 תגובות

  1. לא לשנות מינונים , גם אם מישתמשים בפירות שונים, הקרם מתקתק ונותן את הביטוי של כל פרי שיהיה עליו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות