עוגת שוקולד לשבת

רגע לפני סופ"ש זו הזדמנות נפלאה לעוגת שוקולד משגעת וטעימה שנמסה בפה

חומרים: (לתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ)
ביצה אחת בגודל M
225 גרם סוכר (כוס אחת+2 כפות)
88 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס פחות כף אחת)
53 גרם קקאו (1/3 כוס+כף)
125 גרם קמח (כוס אחת פחות 2 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 מיכל שמנת חמוצה של פעם 27%
2/3 כוס פחות 1 כף חלב

1

אופן ההכנה:
מנפים את כל היבשים יחד.
מקציפים את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר.
מוסיפים את השמן בהדרגה.
מקפלים פנימה את תערובת היבשים ומוסיפים את השמנת ואת החלב.
אופים ב 200 מעלות כ 10 דקות ואח"כ שעה וחצי ב 150 מעלות.

קרדיט צילום: שירן כרמל

באדיבות הקונדיטור תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
קליק לאתר בית הספר בישולים

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

15 תגובות

  1. שלום רב, העוגה ניראית טוב, זה גם ניראה קל….אך מה זה המידות האלה, נו באמת. כוס – פחות. 1/2 כוס – פחות. 1/3 כוס – פחות, היכן אנו בתקופת הצנע???. תודה

  2. העוגה נראית טוב אך אני רוצה להאיר משהו. לפחות אצלי אישית, אני לא מתקרבת לעוגות שברשימת החומרים שלהם יש חומרים עם כמויות מוזרות, כמו 88 מ"ל שמן או 80 ג"ר שמנת. ראשית, לא ברור לי איך מודדים 88 מ"ל ברוב הבתים יש כלי מדידה בקפיצות של 50 מ"ל. ושמנת חמוצה 80 ג"ר? מה אעשה עם השאר? בקיצור, זאת כבר פעם שניה שאני נתקלת במתכון של כבירי שנראה טוב ואני מוותרת על הכנתו בגלל הכמויות המוזרות. יהיה נחמד אם אפשר יהיה לקבל מתכון עם כמויות "נורמליות" יותר. לפחות מבחינתי. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות