עוגה באסקית מסורתית

מתכון קליל ומפנק לעוגה בחושה מסורתית עם משמש ושזיף

150 גרם חמאה
2 ביצים גודל L
כוס וחצי קמח
5 גרם אבקת אפייה
2 מ"ל תמצית וניל
3/4 כוס אבקת סוכר
זסט מלימון אחד
75 גרם שזיף או משמש מיובש

1

מקרימים בעזרת וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים את זסט הלימון.
מזלפים שליש מהתערובת לתוך התבנית ומעליה מסדרים שכבה של פירות יבשים. חוזרים על הפעולה עד למילוי התבנית.
אופים כ 45 דקות ב 170 מעלות.

קרדיט צילום: שירן כרמל

באדיבות הקונדיטור תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה.
קליק לקורס הקונדיטוריה
קליק לאתר בית הספר בישולים

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

15 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות