טראפלס פינה קולדה

תותי בן איתי שולחת לנו מתכון מתוק לקינוח האולטימטיבי – כדורי טראפלס עגלגלים וקרמיים עם פינה קולדה.

מצרכים:

2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
230 גרם שוקולד (מריר, חלב, לבן או תערובת)
2-3 כפות של פינה קולדה או משקה אהוב אחר
רבע כוס אבקת קקאו לגלגול

אופן ההכנה:

נחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות ונניח בקערה.
בסיר קטן נחמם ונביא את השמנת המתוקה לרתיחה,
ניצוק את השמנת החמה על חתיכות השוקולד ונערבב היטב עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
נניח בצד לחמש דקות ונערבב פנימה את הפינה קולדה.
נעביר את התערובת לכלי מתאים ונכניס למקרר למספר שעות להצטננות והתייצבות.
לשלב הבא נכין צלוחית עם אבקת הקקאו ו"נקמח" את הידיים באבקה.
בעזרת כף פריזאית נוציא מהתערובת הקרה כדורים קטנים של שוקולד
(אם משתמשים בכפית רגילה אז בעזרת הידיים נגלגל לכדורים).
נגלגל את הכדורים באבקת הקקאו לציפוי.

במקרה הלא-הגיוני שלא מחסלים הכל בו ברגע.. מאחסנים בכלי סגור במקרר.
#את אבקת הקקאו ניתן להחליף בקוקוס טחון, אגוזים טחונים או סוכריות צבעוניות.

באדיבות בלוג האוכל ללקק ת'תות.
קליק לבלוג

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

19 תגובות

  1. סליחה על הבורות – אבל מה זה כף פריזאית? ומה עושה מי שאין לה כזו בסביבה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות