פבלובה דובדבן ופירות העונה

מרנג פריך בליווי פירות אדומים. הקינוח (אולי) הכי סקסי שיש.

מצרכים:

לפבלובה:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות קמח תפוחי אדמה

לקרם:
2 גביעי יופלה דובדבן
2 מכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
4 כפות אבקת סוכר

לעיטור:
מבחר פירות העונה חתוכים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן או 8 ניירות אפייה חתוכים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ משומנים.

אופן הכנה:
להכנת הפבלובה:
1. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואבקת הסוכר תוך כדי הקצפה לקבלת קצף מבהיק ויציב. ההקצפה נמשכת כ-8 דקות. במקביל מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. מוסיפים לקצף את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
2. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול, מזליפים לתבנית את הקצף ממרכז התבנית כלפי חוץ בעיגולים. אם רוצים להכין פבלובה אישית, מסדרים את עיגולי נייר האפייה בתבנית תנור גדולה ומזליפים עליהם את הקצף בעיגולים מהמרכז כלפי חוץ. (אם אין שקית זילוף מורחים את הקצף על נייר האפייה בשכבה אחידה).
3. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כ-45 דקות נוספות, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו 4 שעות נוספות.

להכנת הקרם:
1. מקציפים את השמנת עם יופלה דובדבן ואבקת סוכר עד קבלת קרם יציב.
2. ממלאים את סלסלת המרנג בקרם דובדבן, מעטרים בפירות העונה ומגישים.

באדיבות השף הלבן
קליק לאתר

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

35 תגובות

  1. מעיין ב.ד.
    אני לא אוהבת דובדבן אבל זה עושה חשק מטורףף שלא להאמין!

    אני לא אוהבת דובדבן אבל זה עושה חשק מטורףף שלא להאמין!

  2. צביה
    מה עושים עם החלומונים שנשארים?

    מה עושים עם החלומונים שנשארים?

  3. רעות שלומי
    אבל מה עושים בדיאטה מה? איך מורידים את כמויות הסוכר כדי שלא תהיה שם שחיתות??

    אבל מה עושים בדיאטה מה? איך מורידים את כמויות הסוכר כדי שלא תהיה שם שחיתות??

  4. קרן פנחס לביא
    יאממי מרנג! הכי מתאים לקיץ

    יאממי מרנג! הכי מתאים לקיץ

  5. רחלי
    לא הבנתי למה צריך כל כך הרבההה סוכר ומלא שמנת מתוקהה

    לא הבנתי למה צריך כל כך הרבההה סוכר ומלא שמנת מתוקהה

  6. קטיה בללי
    יאאלה זה רעיון לקינוחים בחגים. מגניב!

    יאאלה זה רעיון לקינוחים בחגים. מגניב!

  7. דלית
    אצלנו מפחיתים במוצרי חלב!

    אצלנו מפחיתים במוצרי חלב!

  8. עדי בוגנים הלוי
    אפשר להיות יצירתית ולשים גביעים עם פירות שונים? נגיד אחד אגס ואחד אפרסק אולי..?

    אפשר להיות יצירתית ולשים גביעים עם פירות שונים? נגיד אחד אגס ואחד אפרסק אולי..?

  9. כנרת עמרם
    לא הבנתי מה עושים אם אין שקית זילוף ..לא ברור ההסבר שם

    לא הבנתי מה עושים אם אין שקית זילוף ..לא ברור ההסבר שם

  10. בילי כהן
    מה עושים אם אין שקית זילוף?

    מה עושים אם אין שקית זילוף?

  11. ליאת כרמלי שושנה
    זה רעיון לקינוח בראש השנה...!!

    זה רעיון לקינוח בראש השנה…!!

  12. בת אל קונפינו
    אני כל כך הולכת לנסות את זה!!

    אני כל כך הולכת לנסות את זה!!

  13. חני גיסר
    חייבים גם סוכר וגם אבקת סוכר??

    חייבים גם סוכר וגם אבקת סוכר??

  14. סברין הלר
    משתפת

    משתפת

  15. ליאור עמית
    תיכף נגמרים פירות העונה השווים אז המלצה שלי היא להקפיא. מנגו בננות אפרסקים. בכל פעם להפשיר ולהכין זה טרי גם…

    תיכף נגמרים פירות העונה השווים אז המלצה שלי היא להקפיא. מנגו בננות אפרסקים. בכל פעם להפשיר ולהכין זה טרי גם שנה אחרי

  16. ליאור דרוייק
    נראה פלסטיקי קצת

    נראה פלסטיקי קצת

  17. דורין לוי
    כמה זמן זה מחזיק אחרי שמכינים ואיך שומרים את זה?

    כמה זמן זה מחזיק אחרי שמכינים ואיך שומרים את זה?

  18. חגית אטיאס
    אהבתי

    אהבתי

  19. ריטה ד.
    שומרים את זה זה במקרר?

    שומרים את זה זה במקרר?

    • בת אל קונפינו
      נראה לי ברור שזה חייב מקרר

      נראה לי ברור שזה חייב מקרר

  20. תמר זילברשץ
    מה זה קמח תפוחי אדמה??

    מה זה קמח תפוחי אדמה??

  21. דניאלה סופר
    תמונה שווהההה

    תמונה שווהההה

  22. ענת
    יותר מדי חלב. זה לא בריא

    יותר מדי חלב. זה לא בריא

    • רוני צור
      לא טוב לך אל תאכלי אבל למה לבוא עם הכאב ראש הזה לפה.

      לא טוב לך אל תאכלי אבל למה לבוא עם הכאב ראש הזה לפה.

  23. שרון ענתבי
    מצטרפת לרשימת הממתינות למשלוח. נראה מעולה. תודה!

    מצטרפת לרשימת הממתינות למשלוח. נראה מעולה. תודה!

  24. קטי כנען
    אהבתי וכמו הקודמת ממליצה על כמות כפולה של יופלה אבל לא על חשבון הזמנת כדי לא לפגוע ״בנפח״

    אהבתי וכמו הקודמת ממליצה על כמות כפולה של יופלה אבל לא על חשבון הזמנת כדי לא לפגוע ״בנפח״

  25. חיה
    ממליצה להחליף ליופלה אחר. הדובדבן טיפה חמצמץ.

    ממליצה להחליף ליופלה אחר. הדובדבן טיפה חמצמץ.

  26. מורית לוין
    מתאים לי כזה. אמא של את עושה משלוחים?

    מתאים לי כזה. אמא של את עושה משלוחים?

  27. טלי אבודרהם
    שני גביעי יופלה מספיק? או שזה מתאזן עם השמנת?

    שני גביעי יופלה מספיק? או שזה מתאזן עם השמנת?

  28. ריקי יעקובי
    יופי של מתכון

    יופי של מתכון

  29. ליאת ירון
    אפשר להחליף את היופלה לטעם אחר? משהו מתוק

    אפשר להחליף את היופלה לטעם אחר? משהו מתוק

  30. שירי בר
    הייתי קופצת לתוך הפבלובה

    הייתי קופצת לתוך הפבלובה

    • אילנית ג.
      חחחח זה בדיוק מה שאני חשבתי

      חחחח זה בדיוק מה שאני חשבתי

  31. מיכל נווה
    נראה מעולה ולא חוקי בשעה הזו

    נראה מעולה ולא חוקי בשעה הזו

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק