פבלובה דובדבן ופירות העונה

מרנג פריך בליווי פירות אדומים. הקינוח (אולי) הכי סקסי שיש.

מצרכים:

לפבלובה:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות קמח תפוחי אדמה

לקרם:
2 גביעי יופלה דובדבן
2 מכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
4 כפות אבקת סוכר

לעיטור:
מבחר פירות העונה חתוכים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן או 8 ניירות אפייה חתוכים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ משומנים.

אופן הכנה:
להכנת הפבלובה:
1. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואבקת הסוכר תוך כדי הקצפה לקבלת קצף מבהיק ויציב. ההקצפה נמשכת כ-8 דקות. במקביל מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. מוסיפים לקצף את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
2. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול, מזליפים לתבנית את הקצף ממרכז התבנית כלפי חוץ בעיגולים. אם רוצים להכין פבלובה אישית, מסדרים את עיגולי נייר האפייה בתבנית תנור גדולה ומזליפים עליהם את הקצף בעיגולים מהמרכז כלפי חוץ. (אם אין שקית זילוף מורחים את הקצף על נייר האפייה בשכבה אחידה).
3. אופים 5 דקות, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כ-45 דקות נוספות, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו 4 שעות נוספות.

להכנת הקרם:
1. מקציפים את השמנת עם יופלה דובדבן ואבקת סוכר עד קבלת קרם יציב.
2. ממלאים את סלסלת המרנג בקרם דובדבן, מעטרים בפירות העונה ומגישים.

באדיבות השף הלבן
קליק לאתר

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

35 תגובות

  1. אפשר להיות יצירתית ולשים גביעים עם פירות שונים? נגיד אחד אגס ואחד אפרסק אולי..?

  2. תיכף נגמרים פירות העונה השווים אז המלצה שלי היא להקפיא. מנגו בננות אפרסקים. בכל פעם להפשיר ולהכין זה טרי גם שנה אחרי

  3. אהבתי וכמו הקודמת ממליצה על כמות כפולה של יופלה אבל לא על חשבון הזמנת כדי לא לפגוע ״בנפח״

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות