גלידת פטל ביתית ברוטב ויסקי ולימונענע

הקיץ כבר כאן ומצד שני גם בחורף הישראלי גלידה היא קינוח מעולה. בדיוק הזמן למתכון מרענן לגלידה טעימה וביתית עם פטל, ויסקי ולימונענע קרה.

מה צריך?
5 ביצים
תרכיז קפוא בטעם לימונענע
חצי כוס סוכר
שמנת מתוקה
יופלה פטל 3%
2 כפות ויסקי

מה עושים עכשיו
מפרידים ביצים. מקציפים חלבונים וסוכר. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים לתערובת תפוחה. מוסיפים לחלמונים יופלה פטל בתנועות קיפול. מקפלים את התערובת לקצף. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומוסיפים לתערובת. מוזגים לתבנית שטוחה ומקפיאים למס' שעות. להכנת רוטב: מחממים על אש נמוכה תרכיז קפוא ו- 2 כפות ויסקי, עד שרותח. מוציאים את הגלידה מן המקפיא, מחלקים לצלוחיות ומוזגים מעט מהרוטב החם.

באדיבות השף הלבן

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

32 תגובות

  1. בואנה קטעעע אף פעם לא חשבתי כמה פשוט לשחק עם הטעמים, כאילו דרך הטעם של המעדנים .. ..נחמד תודהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות