גלידת פטל ברוטב ויסקי ולימונענע

הקיץ עדיין כאן ומצד שני גם בחורף הישראלי גלידה היא קינוח מעולה.
הנה מתכון מרענן להכנת גלידה ביתית עם פטל, ויסקי ולימונענע קרה.

מצרכים:
5 ביצים
1 שמנת מתוקה של השף הלבן
1/2 כוס סוכר
תרכיז קפוא בטעם לימונענע
יופלה פטל 3%
2 כפות ויסקי

אופן הכנה:
מפרידים ביצים. מקציפים חלבונים וסוכר. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים לתערובת תפוחה. מוסיפים לחלמונים יופלה פטל בתנועות קיפול. מקפלים התערובת לקצף החלבונים. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומוסיפים לתערובת. מוזגים לתבנית שטוחה ומקפיאים למס' שעות. מכינים רוטב : מחממים על אש נמוכה תרכיז קפוא ו 2 כפות ויסקי, עד לרתיחה. מוציאים את הגלידה מן המקפיא, מחלקים לצלוחיות ומוזגים מעט מהרוטב החם.

באדיבות השף הלבן
קליק לאתר

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

32 תגובות

  1. בואנה קטעעע אף פעם לא חשבתי כמה פשוט לשחק עם הטעמים, כאילו דרך הטעם של המעדנים .. ..נחמד תודהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות