עוגיות גן עדן של מיקי שמו

אני נהנה בכל פעם מחדש לראות את תגובות האנשים שנוגסים בעוגיות האלה בפעם הראשונה. היות שהן כל כך פשוטות מראה לא מצפים שטעמן יהיה כה עשיר וחמאתי. כשלזה תצרפו את המשחק המענג בין מתיקות למליחות ותבינו למה זכו העוגיות בשם כה מחייב. מה שכן, זה לא בדיוק בצק ידידותי לעבודה. עקבו אחרי ההוראות והאמינו לי – התוצאה שווה את הטרחה.

מתכון לכ-50 עוגיות:
לבצק:
1 חלמון
280 גרם חמאה רכה
5 גרם (1 כפית) מלח דק
2 גרם (1/2 כפית) מלח ים אטלנטי
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
250 גרם (13/4 כוסות) קמח מנופה
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תפוחי אדמה או קמח אורז דק
להברשה:
מעט מים
לציפוי:
מלח ים אטלנטי (לא חובה)

מכינים את הבצק: שמים חלמון בקערה ומחממים במיקרוגל 20-15 שניות עד שהוא נקרש. מניחים בצד.

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומסירים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.

מעבירים את החלמון המבושל דרך מסננת לקבלת אבקת חלמון עדינה. מוסיפים לקערת המיקסר מלח דק, מלח ים, אבקת סוכר ואת אבקת החלמון ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך מאוד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף למשך הלילה.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים, מצפים ואופים: מקמחים היטב משטח עבודה. חוצים את הבצק ובעזרת שורש כף היד משטחים מחצית מהבצק עד שנוצר מלבן. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומברישים אותו במעט מים. מפזרים מלח ים אם רוצים וחותכים בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה למלבנים בגודל 2×8 ס”מ. מסדרים את העוגיות בתבניות במרווחים של 1 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.

אופים 17-15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בשוליים.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוונים:
• מפזרים מעט מרווה יבשה טחונה על העוגיות בטרם אפייתן.
• מוסיפים לבצק יחד עם הקמח גם צמחי תבלין יבשים: תימין, אורגנו וכו’.

קליק לספר "אוצר העוגיות של מיקי שמו" אשר מציג 100 עוגיות מופלאות מהאוסף הפרטי של מיקי שמו, אומן האפייה הפופולרי בישראל

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

32 תגובות

  1. חווי
    יש גירסאות ללא גלוטן?

    יש גירסאות ללא גלוטן?

  2. הדס מלכא גורן
    בא לי עכשיו!

    בא לי עכשיו!

  3. ירדן דלברי
    יאמי יאמושש

    יאמי יאמושש

  4. לילך יואב לייזרוביץ
    אם חותכים את כל הכמויות בחצי יוצאות בערך 25 עוגיות??

    אם חותכים את כל הכמויות בחצי יוצאות בערך 25 עוגיות??

  5. שלומית בר שגיא
    המתכון ארוך מדיי. איבדתם אותי

    המתכון ארוך מדיי. איבדתם אותי

  6. yana
    woowwwww

    woowwwww

  7. מירית
    התמונה מדליקה את כל החושים :)

    התמונה מדליקה את כל החושים :)

  8. שירית
    יאמי!!

    יאמי!!

  9. מירב בלוך
    מה עושים כדי שיתאימו לילד עם צליאק?

    מה עושים כדי שיתאימו לילד עם צליאק?

  10. מולן א.
    להקריש חלמון איככככ

    להקריש חלמון איככככ

  11. בילי
    מאיפה יש להשיג קמח אורז או קמח תפוחי אדמה?

    מאיפה יש להשיג קמח אורז או קמח תפוחי אדמה?

  12. ליליה אהרון
    לדיאטה שלי זה בטוח לא תורםם

    לדיאטה שלי זה בטוח לא תורםם

  13. שרונה
    עוגיות מלוחות זה הפייבוריט שלי

    עוגיות מלוחות זה הפייבוריט שלי

  14. קטיה בללי
    כיף כיף לראות את מיקי בטלוויזיה, רואים שהוא מקצוען

    כיף כיף לראות את מיקי בטלוויזיה, רואים שהוא מקצוען

  15. נועה ב.
    יש לו חנויות באזור חולון-ת"א?

    יש לו חנויות באזור חולון-ת"א?

  16. תאיר
    אני ממש לא טובה באפייה ורק עשיתם לי קרייב אדיר למשהו כזה..!

    אני ממש לא טובה באפייה ורק עשיתם לי קרייב אדיר למשהו כזה..!

  17. אוריאנה ד.
    אני מעולפת על העוגות המדהימות שיש להם . כל שישי מגיעה במיוחד לסניף מרכז הכרמל חיפה כדי לקנות לנו ולחמותי

    אני מעולפת על העוגות המדהימות שיש להם . כל שישי מגיעה במיוחד לסניף מרכז הכרמל חיפה כדי לקנות לנו ולחמותי

  18. מאירה
    חייבים קמח תפו"א וקמח אורז דק?

    חייבים קמח תפו"א וקמח אורז דק?

  19. צופית
    גם בלי האורגנו, מרווה וטימין הם יוצאות סבבה?

    גם בלי האורגנו, מרווה וטימין הם יוצאות סבבה?

  20. סילביה ארד
    היכן יש חנויות של שמו בארץ?

    היכן יש חנויות של שמו בארץ?

  21. טליה
    אוהבת לראות אותו בערוץ האוכל

    אוהבת לראות אותו בערוץ האוכל

  22. קורל סעד
    יאאללה מלוח זה בדיוק הסוג האהוב עלייי

    יאאללה מלוח זה בדיוק הסוג האהוב עלייי

  23. ריבי
    השם שלהם כזה מחייב.. ..אבל אצלי גן עדן תמיד קשור לשוקולד או ריבת חלב

    השם שלהם כזה מחייב.. ..אבל אצלי גן עדן תמיד קשור לשוקולד או ריבת חלב

  24. לימור כ"ץ
    היה מתאים לי עכשיו עכשיו ברגע זה, ליד הקפה

    היה מתאים לי עכשיו עכשיו ברגע זה, ליד הקפה

  25. רונה אבודרם
    אבל אפשר ממש לוותר את המלח אטלנטי? או שזה משנה את כל הטעם??

    אבל אפשר ממש לוותר את המלח אטלנטי? או שזה משנה את כל הטעם??

  26. מיכל צ.
    איפה יש לו חנויות???

    איפה יש לו חנויות???

  27. טל גורליק
    יש לרכוש אותן אצל מיקי בסניפים?

    יש לרכוש אותן אצל מיקי בסניפים?

  28. שירז לרנר
    אני ואפייה החברים הכי לא טובים :((

    אני ואפייה החברים הכי לא טובים :((

  29. שחף גלאור דירנפלד
    אפשר להשיג את אלו בחנויות של מיקי??

    אפשר להשיג את אלו בחנויות של מיקי??

  30. דורין לוי
    מתה על כל העוגיות והעוגות של מיקי שמו

    מתה על כל העוגיות והעוגות של מיקי שמו

  31. ליאנה
    התמונה נראית גן עדן לגמרי אבל המתכון קצת מסובך לי

    התמונה נראית גן עדן לגמרי אבל המתכון קצת מסובך לי

  32. עופרה וייס
    נראה מתכון כייפי ו..שווה..

    נראה מתכון כייפי ו..שווה..

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק