עוגיות גן עדן של מיקי שמו

אני נהנה בכל פעם מחדש לראות את תגובות האנשים שנוגסים בעוגיות האלה בפעם הראשונה. היות שהן כל כך פשוטות מראה לא מצפים שטעמן יהיה כה עשיר וחמאתי. כשלזה תצרפו את המשחק המענג בין מתיקות למליחות ותבינו למה זכו העוגיות בשם כה מחייב. מה שכן, זה לא בדיוק בצק ידידותי לעבודה. עקבו אחרי ההוראות והאמינו לי – התוצאה שווה את הטרחה.

מתכון לכ-50 עוגיות:
לבצק:
1 חלמון
280 גרם חמאה רכה
5 גרם (1 כפית) מלח דק
2 גרם (1/2 כפית) מלח ים אטלנטי
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
250 גרם (13/4 כוסות) קמח מנופה
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תפוחי אדמה או קמח אורז דק
להברשה:
מעט מים
לציפוי:
מלח ים אטלנטי (לא חובה)

מכינים את הבצק: שמים חלמון בקערה ומחממים במיקרוגל 20-15 שניות עד שהוא נקרש. מניחים בצד.

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומסירים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.

מעבירים את החלמון המבושל דרך מסננת לקבלת אבקת חלמון עדינה. מוסיפים לקערת המיקסר מלח דק, מלח ים, אבקת סוכר ואת אבקת החלמון ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבלים רק עד לקבלת בצק רך מאוד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף למשך הלילה.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים, מצפים ואופים: מקמחים היטב משטח עבודה. חוצים את הבצק ובעזרת שורש כף היד משטחים מחצית מהבצק עד שנוצר מלבן. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומברישים אותו במעט מים. מפזרים מלח ים אם רוצים וחותכים בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה למלבנים בגודל 2×8 ס”מ. מסדרים את העוגיות בתבניות במרווחים של 1 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.

אופים 17-15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בשוליים.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוונים:
• מפזרים מעט מרווה יבשה טחונה על העוגיות בטרם אפייתן.
• מוסיפים לבצק יחד עם הקמח גם צמחי תבלין יבשים: תימין, אורגנו וכו’.

קליק לספר "אוצר העוגיות של מיקי שמו" אשר מציג 100 עוגיות מופלאות מהאוסף הפרטי של מיקי שמו, אומן האפייה הפופולרי בישראל

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

32 תגובות

  1. אני מעולפת על העוגות המדהימות שיש להם . כל שישי מגיעה במיוחד לסניף מרכז הכרמל חיפה כדי לקנות לנו ולחמותי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות