לביבות עדשים וסלט קינואה

הכל עניין של גיוון בחיים. זה נכון בכל התחומים אבל בתחום האוכל זה הכי חשוב. כי גיוון באוכל זה אומר טעים יותר, מעניין יותר, יצירתי יותר.
הפעם נגוון עם סלט קינואה צבעונית ולביבות עדשים בריאות. כאלו שעושים מעניין וטעים יותר גם בעין וגם בבטן.

לביבות עדשים:
8 לביבות גדולות, כשכל 2 לביבות מהוות מנה המהווה תחליף לחלבון בארוחת הערב או הבוקר (4 מהוות תחליף חלבון לצהרים).
1 גזר קטן
1 בצל קטן
1 עגבניה קטנה
2 כוסות עדשים כתומות מונבטות או חצי מבושלות למי שרוצה להיות ספונטנית
תבלינים- מלח, פלפל שחור, כורכום וכמון (לשחק עם הכמויות לפי העדפה אישית)
לטחון במעבד מזון או בלנדר יד את כול החומרים ונותנים לנוח לחצי שעה
להרטיב את הידיים וללבב לביבות. ניתן לטגן במחבת בריאות שנמרחה בכפית שמן זית או להניח על נייר אפיה ולאפות בגריל עד להשחמה ולהפוך לצד שני.

סלט קינואה:
מנה אחת השווה לחלבון בארוחת הערב (1.5 כוסות קינואה מחליפים את החלבון בארוחת הצהרים)
1 כוס קינואה מבושלת
חופן בזיליקום קצוץ/כוסברה קצוצה/פטרוזיליה קצוצה (לפי העדפה אישית)
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
חצי בצל סגול קצוץ דק
4-5 יחידות עגבניות או עגבניות מיובשות ללא שמן
כף צנוברים או גרעיני דלעת מקולפים
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
לערבב היטב ולהניח לרבע שעה לפחות לספיגת טעמים (טעים יותר אפילו למחרת)

באדיבות משתתפים טבעוניים וצוות הדיאטניות מבית חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
קליק למתכונים נוספים
קליק לאתר הבית של חלי ממן

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

29 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות