רוגעלך במלית אגוזים לימונית

רוגעלך מעודנים מבצק נטול אבקת אפייה ומועשר בשמנת חמוצה. המלית קלה מאוד להכנה (לא מבשלים כלום, רק מערבבים את החומרים), ויש לה טעם לימוני רענן שמחמיא לבצק.

חומרים ל-40 עוגיות:
לבצק:
350 גרם (21/2 כוסות) קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון מביצה גדולה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
למלית:
180 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) אגוזי מלך קצוצים דק
180 גרם (1 כוס פחות כף גדושה) סוכר
1 ביצה גדולה
10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
לקישוט:
אבקת סוכר

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחוצים אותו. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית: שמים בקערה את כל החומרים למלית ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את שני חלקי הבצק לעיגולים בקוטר 26 ס”מ ועובי 3 מ”מ. מחלקים כל עיגול ל-20 משולשים שווים בגודלם בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד. מניחים כפית מהמלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים אותו מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לקבלת רוגעלך. מסדרים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

אופים כ 20 דקות עד להזהבה קלה.
מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוון: מכינים את הרוגעלך עם מלית תמרים ואגוזים/ משתמשים במחצית מכמות המלית.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

16 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות