רוגעלך במלית אגוזים לימונית

רוגעלך מעודנים מבצק נטול אבקת אפייה ומועשר בשמנת חמוצה. המלית קלה מאוד להכנה (לא מבשלים כלום, רק מערבבים את החומרים), ויש לה טעם לימוני רענן שמחמיא לבצק.

חומרים ל-40 עוגיות:
לבצק:
350 גרם (21/2 כוסות) קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון מביצה גדולה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
למלית:
180 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) אגוזי מלך קצוצים דק
180 גרם (1 כוס פחות כף גדושה) סוכר
1 ביצה גדולה
10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
לקישוט:
אבקת סוכר

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחוצים אותו. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית: שמים בקערה את כל החומרים למלית ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את שני חלקי הבצק לעיגולים בקוטר 26 ס”מ ועובי 3 מ”מ. מחלקים כל עיגול ל-20 משולשים שווים בגודלם בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד. מניחים כפית מהמלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים אותו מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לקבלת רוגעלך. מסדרים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

אופים כ 20 דקות עד להזהבה קלה.
מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוון: מכינים את הרוגעלך עם מלית תמרים ואגוזים/ משתמשים במחצית מכמות המלית.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

16 תגובות

  1. רותי גוטליב
    שמו זה זה שיש לו תכנית בערוץ האוכל?

    שמו זה זה שיש לו תכנית בערוץ האוכל?

  2. טניה
    ננסה ביום חמישי

    ננסה ביום חמישי

  3. שירה רפאלי גווילי
    מרגיש כאילו חסר משהו במלית, כאילו אין את כל המרכיבים

    מרגיש כאילו חסר משהו במלית, כאילו אין את כל המרכיבים

  4. אלינור עובד חמאני
    יש את הרוגלעכים האלו גם למכירה בחנויות?

    יש את הרוגלעכים האלו גם למכירה בחנויות?

  5. אסתי
    נראים מושלמים!!!! אין מצב שלידיים השמאליות שלי זה ייצא ככה

    נראים מושלמים!!!! אין מצב שלידיים השמאליות שלי זה ייצא ככה

  6. נעמה אלוני
    אמא של אולי תעשו ספרון אינטרנטי עם כל המתוכנים?

    אמא של אולי תעשו ספרון אינטרנטי עם כל המתוכנים?

  7. סוזי אוליאל
    איפה יש למיקי שמו חנות במרכז?

    איפה יש למיקי שמו חנות במרכז?

  8. סיגל אריאלי
    אני מאוד נהנית מהמתכונים של מיקי שמו. בשונה מאחרים הוא מאוד ברור ופשוט

    אני מאוד נהנית מהמתכונים של מיקי שמו. בשונה מאחרים הוא מאוד ברור ופשוט

  9. כרמל עזר
    ננסה בשישי

    ננסה בשישי

  10. גילה דרור
    נראה טוב מאוד

    נראה טוב מאוד

  11. זהבית ארבל
    מישהי הכינה כבר? זה באמת קל כמו שזה נראה?

    מישהי הכינה כבר? זה באמת קל כמו שזה נראה?

  12. זהבית ארבל
    ככ משמין אבל ככ שווה את זה :)

    ככ משמין אבל ככ שווה את זה :)

  13. בת אל קונפינו
    מישהי קנתה את הספר ולהמליץ?

    מישהי קנתה את הספר ולהמליץ?

  14. דבי ש.
    מתאים לי עם קפה

    מתאים לי עם קפה

  15. בתיה לוי
    קונה כל שישי בסניף קריות

    קונה כל שישי בסניף קריות

  16. שירלי יפה
    נראה מעולה!

    נראה מעולה!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק