עוגיות חמאה של מיקי שמו

שילוב של מתוק ומלוח לצד פלפל אנגלי מפיק עוגיות שמצליחות לרגש אותי בכל פעם מחדש. הכי טעים לצד משקה שוקולד, ורצוי שיהיה מריר מעט.

חומרים לכ 50 עוגיות:
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
225 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור מנופה
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה 4-3 דקות עד לתערובת פירורית.
מעבירים את התערובת למשטח עבודה לא מקומח ולשים בידיים עד לקבלת בצק (ייקח קצת זמן עד שהוא יתגבש). מרדדים ומקררים: מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל 30×40 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

חותכים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לריבועים בגודל 5 ס”מ. מסדרים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ. אופים כ 15 דקות עד להזהבה.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוון: לקראת סוף הלישה מוסיפים לבצק כ 50 גרם שוקולד מריר קצוץ.

טיפ חשוב: שקוביות החמאה יהיו קרות מאוד, כי אחרת הבצק יהיה פחות קראנצ’י.

קליק לספר "אוצר העוגיות של מיקי שמו",
אשר מציג 100 עוגיות מופלאות מהאוסף הפרטי של מיקי שמו, אומן האפייה הפופולרי בישראל

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

13 תגובות

  1. היה מתאים לי להכין את זה בצהריים היום עם הילדים.. אבל אין לי לא קורנפלור, לא חמאה מלוחה ולא פלפל אנגלי… :))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות