קרפלעך. אהבה. בית

הדרך הכי ארוכה בחיים היא מהבית שאת גרה בו עד לבית שבו גדלת. זה כמו לשים תרמיל גדול על הגב ולצעוד בשביל ארוך ארוך ארוך.
כל אחת לוקחת ושמה בתרמיל שלה את מה שבא לה. את מה שהיא בוחרת. מיכאל אומר שמותר לנו להאשים את ההורים רק עד גיל 30 ומשם זו כבר האחריות שלנו.
אני מנסה להסביר לדניאל שהאמהות של פעם לא היו טובות במילים כמו אני אוהבת אותך ואני דואגת לך, הן כן היו אומרות. אבל בדרך שלהן. זה היה עם מרק חם ביום קר, או עם פלפלים ברוטב אדום אדום של אהבה או עם עוגיות קטנות ליד כוס תה עם נענע או שיבה.
אבל השביל של דניאל מלא בשיחים. מלא בבורות, כעסים ופחדים.

בכל פעם שהוא עולה על קו 25 מתל אביב ועד לרחוב בלפור בבת ים המחשבות שלו עוברות במהירות של 180 קמ"ש. לא נחות, לא עוצרות, לא עושות הנחה.
180 קמ"ש זה לא חוקי. לא בכביש ולא בחיים. בנאדם צריך לנסוע על האמצע, ככה הוא גם מתקדם אבל גם יכול להתבונן.
ודניאל לא מתבונן. הוא לא רואה שאמא עשתה מה שעשתה כי זה מה שהיא ידעה. זה מה שלימדו אותה. היא אמא של פעם. במקום לשאול אותו מה שלומו היא יודעת להכין לו את האוכל שלו. היא יודעת לתת לו 300 ש"ח לסיגריות או לאיזו חולצה חדשה והוא, כמו כולנו רוצה לשמוע ״אני אוהבת אותך".

מתכון לקרפלעך שהכי אומרים אני אוהבת אותך ודואגת לך :
לבצק :

2 וחצי כוסות קמח
2 חלמונים
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

למלית :
4 כבדי עוף טריים ומנוקים
200 גרם בשר בקר טחון
אבקת מרק עוף
2 כפות שמן זית
5 שיני שום
ביצה טרופה
תבלינים

הכנת הבצק :
מביאים לרתיחה כוס מים עם כפית מלח ו 1/2 כפית סוכר. סוגרים את האש ומוסיפים כוס וחצי קמח. מערבבים נמרצות ומעבירים את הגוש שנוצר למשטח עבודה. שם מוסיפים כוס קמח נוספת ולשים נמרצות. תוך כדי לישה, מוסיפים כף שמן זית ו 2 חלמונים. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ורך.

הכנת המלית :
מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה. מטגנים קלות את שיני השום ומוסיפים את כבדי העוף. מתבלים אותם באבקת מרק עוף ותבלינים ומטגנים עד השחמה.
מוציאים לכלי נפרד. לאותה ממחבת מכניסים את הבשר הטחון, מתבלים ומערבבים כמה דקות על אש בינונית.
את כבדי העוף מועכים וקוצצים דק. מחזירים אותם למחבת. מערבבים הכל יחד. ממתינים מעט שיתקרר, מוסיפים את הביצה פנימה ומערבבים הכל יחד במהירות. מעבירים את התכולה למסננת גדולה, על מנת לסנן את הנוזלים.

מרדדים את הבצק שנוצר וקורצים ממנו עיגולים.
במרכז כל עיגול מניחים כפית של מילוי. מקפלים כל עיגול לחצי ירח ומחברים את שני קצותיו.
מבשלים את הקרפלעך במים רותחים מומלחים כ 4-5 דק' ומסננים.

אם רוצים בצל מטוגן :
קוצצים בצל לרצועות דקות ומכניסים למחבת עם שמן חם. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קצת דבש וקצת סויה ומערבבים מס' דקות עד שהבצל שחום ויש לו צבע מקורמל.

בתאבון!

אודות אביטל זוננשיין

מאמינה במילה הכתובה ובכוח שבה. מייסדת אתר אמא של, אשת תקשורת, אמא לאחד. אוהבת גאדג'טים, חורף, ואת אירופה בחורף

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

33 תגובות

  1. נעמי
    עשיתם אותי ר ע בה

    עשיתם אותי ר ע בה

  2. ליטל קרייצמן
    במלית אפשר בצל במקום שום. לא חייבים ביצה טרופה. ואחרי שסוגרים אותם אפשר להשאיר בצורת חצי סהר בלי לחבר את…

    במלית אפשר בצל במקום שום. לא חייבים ביצה טרופה. ואחרי שסוגרים אותם אפשר להשאיר בצורת חצי סהר בלי לחבר את הקצוות

  3. דורית
    בתוך מרק חם. עם קרוטונים וקצת פטרוזיליה. מושלםם

    בתוך מרק חם. עם קרוטונים וקצת פטרוזיליה. מושלםם

  4. דקלה שקד גלנטי
    כזה מתאים למזג אויר שיש עכשיו בחוץ

    כזה מתאים למזג אויר שיש עכשיו בחוץ

  5. יוספה
    קמח תופח?

    קמח תופח?

  6. חני
    נכון אפשר שמן רגיל ולא חייבים שמן זית...?

    נכון אפשר שמן רגיל ולא חייבים שמן זית…?

  7. מאיה שדה גריביאן
    איך בא לי עכשיו יואוו

    איך בא לי עכשיו יואוו

  8. תמנע
    נראה ממש מגרה

    נראה ממש מגרה

  9. עינת צוקרמן אלרום
    איך יודעים כמה לרדד את הבצק, אם הוא לא עבה מדי או דק מדי, מה המדד צריך להיות

    איך יודעים כמה לרדד את הבצק, אם הוא לא עבה מדי או דק מדי, מה המדד צריך להיות

  10. ליאת אספיר
    ממש בא לי. אבל כאלו עם מילוי תפו"א, בתוך מרק.. ((:

    ממש בא לי. אבל כאלו עם מילוי תפו"א, בתוך מרק.. ((:

  11. דלית
    איזו צלחת יפהפייה עם הביצה! :)

    איזו צלחת יפהפייה עם הביצה! :)

  12. ניקול
    יאמי אמיתי!!

    יאמי אמיתי!!

  13. ליליה ישורון
    נראה כל כך טוב. תענוג

    נראה כל כך טוב. תענוג

  14. עמית קצ'נסקי
    במלית לא חייבים ביצה טרופה. ובאמת חייבים להעביר למסננת כדי לסנן נוזלים

    במלית לא חייבים ביצה טרופה. ובאמת חייבים להעביר למסננת כדי לסנן נוזלים

  15. סיגל נוי
    נראה טובבבבבב

    נראה טובבבבבב

  16. ורדית
    אני אוהבת לקרוא להם כיסונים .. ואוהבת שיש בפנים מילויים מעניינים כמו דלעת או בטטה

    אני אוהבת לקרוא להם כיסונים .. ואוהבת שיש בפנים מילויים מעניינים כמו דלעת או בטטה

  17. פנינה
    נהיה לי חשק למרק קרפלאך ועוד לא 8 בבוקר

    נהיה לי חשק למרק קרפלאך ועוד לא 8 בבוקר

  18. טובית אטדגי
    אני אשמח למתכון מקורי גם למרק עוף

    אני אשמח למתכון מקורי גם למרק עוף

  19. ברוריה לוי
    כמה קרפלך יוצאים מכמות כזו?

    כמה קרפלך יוצאים מכמות כזו?

  20. קרן אופיר
    תמונות מרתקות

    תמונות מרתקות

  21. תמי גלאם מגידיש
    אני חושבת שצריך לפתוח קו למשלוחים למי שלא מסתדרת עם בצק

    אני חושבת שצריך לפתוח קו למשלוחים למי שלא מסתדרת עם בצק

  22. תרצה נווה
    יופי של כתיבה והמתכון מודפס ומצטרף למאגר מתכוני אמא של :) תודה

    יופי של כתיבה והמתכון מודפס ומצטרף למאגר מתכוני אמא של :) תודה

  23. שירז לרנר
    אני מוסיפה מעל טיפה כוסברה

    אני מוסיפה מעל טיפה כוסברה

  24. נריה אהרון
    תודה רבה ושבוע טוב

    תודה רבה ושבוע טוב

  25. נילי ארזי
    תודה רבה על המתכון אני מחפשת כבר המון זמן משהו פשוט ולא כזה של שפים שמשדרגים והורסים את הטעם

    תודה רבה על המתכון אני מחפשת כבר המון זמן משהו פשוט ולא כזה של שפים שמשדרגים והורסים את הטעם

  26. עופרה
    עושה חשק להכנס למטבח ולהכין מרק עוף עם קרפלך

    עושה חשק להכנס למטבח ולהכין מרק עוף עם קרפלך

  27. שרונה לוין
    אני אוהבת את הסיפור שלך ליד המתכונים

    אני אוהבת את הסיפור שלך ליד המתכונים

  28. אורלי גנור
    איך עושים שהקצוות שלהם ידבקו והמילוי לא יתפורר?

    איך עושים שהקצוות שלהם ידבקו והמילוי לא יתפורר?

  29. דנה גיל
    סבתא שלי הייתה מכינה כאלו. אני רוצה גם לנסות. זה באמת פשוט כמו שכתבת?

    סבתא שלי הייתה מכינה כאלו. אני רוצה גם לנסות. זה באמת פשוט כמו שכתבת?

  30. גיל כ"ץ
    תודה על המתכון נראה מקסים

    תודה על המתכון נראה מקסים

  31. לימור בר זיו
    תמונות מעלפותתתתת

    תמונות מעלפותתתתת

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק