קרפלעך. אהבה. בית

הדרך הכי ארוכה בחיים היא מהבית שאת גרה בו עד לבית שבו גדלת. זה כמו לשים תרמיל גדול על הגב ולצעוד בשביל ארוך ארוך ארוך.
כל אחת לוקחת ושמה בתרמיל שלה את מה שבא לה. את מה שהיא בוחרת. מיכאל אומר שמותר לנו להאשים את ההורים רק עד גיל 30 ומשם זו כבר האחריות שלנו.
אני מנסה להסביר לדניאל שהאמהות של פעם לא היו טובות במילים כמו אני אוהבת אותך ואני דואגת לך, הן כן היו אומרות. אבל בדרך שלהן. זה היה עם מרק חם ביום קר, או עם פלפלים ברוטב אדום אדום של אהבה או עם עוגיות קטנות ליד כוס תה עם נענע או שיבה.
אבל השביל של דניאל מלא בשיחים. מלא בבורות, כעסים ופחדים.

בכל פעם שהוא עולה על קו 25 מתל אביב ועד לרחוב בלפור בבת ים המחשבות שלו עוברות במהירות של 180 קמ"ש. לא נחות, לא עוצרות, לא עושות הנחה.
180 קמ"ש זה לא חוקי. לא בכביש ולא בחיים. בנאדם צריך לנסוע על האמצע, ככה הוא גם מתקדם אבל גם יכול להתבונן.
ודניאל לא מתבונן. הוא לא רואה שאמא עשתה מה שעשתה כי זה מה שהיא ידעה. זה מה שלימדו אותה. היא אמא של פעם. במקום לשאול אותו מה שלומו היא יודעת להכין לו את האוכל שלו. היא יודעת לתת לו 300 ש"ח לסיגריות או לאיזו חולצה חדשה והוא, כמו כולנו רוצה לשמוע ״אני אוהבת אותך".

מתכון לקרפלעך שהכי אומרים אני אוהבת אותך ודואגת לך :
לבצק :

2 וחצי כוסות קמח
2 חלמונים
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

למלית :
4 כבדי עוף טריים ומנוקים
200 גרם בשר בקר טחון
אבקת מרק עוף
2 כפות שמן זית
5 שיני שום
ביצה טרופה
תבלינים

הכנת הבצק :
מביאים לרתיחה כוס מים עם כפית מלח ו 1/2 כפית סוכר. סוגרים את האש ומוסיפים כוס וחצי קמח. מערבבים נמרצות ומעבירים את הגוש שנוצר למשטח עבודה. שם מוסיפים כוס קמח נוספת ולשים נמרצות. תוך כדי לישה, מוסיפים כף שמן זית ו 2 חלמונים. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ורך.

הכנת המלית :
מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה. מטגנים קלות את שיני השום ומוסיפים את כבדי העוף. מתבלים אותם באבקת מרק עוף ותבלינים ומטגנים עד השחמה.
מוציאים לכלי נפרד. לאותה ממחבת מכניסים את הבשר הטחון, מתבלים ומערבבים כמה דקות על אש בינונית.
את כבדי העוף מועכים וקוצצים דק. מחזירים אותם למחבת. מערבבים הכל יחד. ממתינים מעט שיתקרר, מוסיפים את הביצה פנימה ומערבבים הכל יחד במהירות. מעבירים את התכולה למסננת גדולה, על מנת לסנן את הנוזלים.

מרדדים את הבצק שנוצר וקורצים ממנו עיגולים.
במרכז כל עיגול מניחים כפית של מילוי. מקפלים כל עיגול לחצי ירח ומחברים את שני קצותיו.
מבשלים את הקרפלעך במים רותחים מומלחים כ 4-5 דק' ומסננים.

אם רוצים בצל מטוגן :
קוצצים בצל לרצועות דקות ומכניסים למחבת עם שמן חם. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קצת דבש וקצת סויה ומערבבים מס' דקות עד שהבצל שחום ויש לו צבע מקורמל.

בתאבון!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

33 תגובות

  1. במלית אפשר בצל במקום שום. לא חייבים ביצה טרופה. ואחרי שסוגרים אותם אפשר להשאיר בצורת חצי סהר בלי לחבר את הקצוות

  2. איך יודעים כמה לרדד את הבצק, אם הוא לא עבה מדי או דק מדי, מה המדד צריך להיות

  3. תודה רבה על המתכון אני מחפשת כבר המון זמן משהו פשוט ולא כזה של שפים שמשדרגים והורסים את הטעם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות