מרק כתום עשיר

כשקריר בחוץ וחלי ממן רוצה להגיש לילדות שלה מנה של אהבה, שתהיה משביעה ותקפל בתוכה גם בריאות וגם טעם, היא ישר חושבת על מרק סמיך. המתכון הזה, למרק עשיר כתום, הוא אחת האופציות האהובות עליה ביותר.

מצרכים:
כף שמן זית
בצל בינוני פרוס לקוביות קטנות
מעט פלפל חריף ירוק קצוץ דק (רק אם רוצים)
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לקוביות
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
כוס עדשים כתומים
6 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף
קליפת לימון באורך 5 ס"מ (ללא החלק הלבן)
מלח, פלפל שחור ומעט כורכום

אופן ההכנה:
מחממים את הסיר עם השמן ומאדים את הבצל בחום בינוני עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל החריף, השום וקוביות הגזר ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הבטטה, הדלעת והעדשים, הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים.
מבשלים כשהסיר מכוסה כ 30 דקות, ומדי פעם מנקים את הקצף. בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך, ומוציאים את קליפת הלימון.
כשהמרק מוכן, ניתן לבזוק מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

קערית מרק אחת = תחליף למנת הפחמימה

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
קליק למתכונים נוספים
קליק לאתר הבית של חלי ממן

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

27 תגובות

להגיב על פנינה אשד לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות