מרק כתום עשיר

כשקריר בחוץ וחלי ממן רוצה להגיש לילדות שלה מנה של אהבה, שתהיה משביעה ותקפל בתוכה גם בריאות וגם טעם, היא ישר חושבת על מרק סמיך. המתכון הזה, למרק עשיר כתום, הוא אחת האופציות האהובות עליה ביותר.

מצרכים:
כף שמן זית
בצל בינוני פרוס לקוביות קטנות
מעט פלפל חריף ירוק קצוץ דק (רק אם רוצים)
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לקוביות
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
כוס עדשים כתומים
6 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף
קליפת לימון באורך 5 ס"מ (ללא החלק הלבן)
מלח, פלפל שחור ומעט כורכום

אופן ההכנה:
מחממים את הסיר עם השמן ומאדים את הבצל בחום בינוני עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל החריף, השום וקוביות הגזר ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הבטטה, הדלעת והעדשים, הנוזלים וקליפת הלימון ומתבלים.
מבשלים כשהסיר מכוסה כ 30 דקות, ומדי פעם מנקים את הקצף. בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך, ומוציאים את קליפת הלימון.
כשהמרק מוכן, ניתן לבזוק מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

קערית מרק אחת = תחליף למנת הפחמימה

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
קליק למתכונים נוספים
קליק לאתר הבית של חלי ממן

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה להדס גולן לחיאני בטל תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

27 תגובות

  1. אטל דויד
    אני רוצה עוד מרקים כאלה לקראת החורף ואם אפשר אז בלי בשר בפנים

    אני רוצה עוד מרקים כאלה לקראת החורף ואם אפשר אז בלי בשר בפנים

  2. דנית בן עטר
    כמה נקודות המרק הזה?

    כמה נקודות המרק הזה?

    • אלונה יעלון
      אצל חלי לא סופרים נקודות

      אצל חלי לא סופרים נקודות

  3. ליאת בן חמו
    חלי מתי תבואי למלחה? מחכים לך

    חלי מתי תבואי למלחה? מחכים לך

  4. סוני טל
    אפשר לשמור את מה שנשאר בקירור?

    אפשר לשמור את מה שנשאר בקירור?

  5. לימור לוי
    נראה יאמייי

    נראה יאמייי

  6. יהודית כ"ץ
    איך מגיעים לקבוצות של חלי הזו? יש בצפת?

    איך מגיעים לקבוצות של חלי הזו? יש בצפת?

  7. כוכי עטיה
    סליחה אבל אני מעדיפה את המתכונים, שלך אמא של. הם יותר מרשימים

    סליחה אבל אני מעדיפה את המתכונים, שלך אמא של. הם יותר מרשימים

    • ענבר שמש
      גם אני

      גם אני

      • נועם כנען
        נותנים לנו פה הרבה מתכונים שכל אחת תבחר למה היא מתחברת

        נותנים לנו פה הרבה מתכונים שכל אחת תבחר למה היא מתחברת

  8. סולי
    תודה רבה

    תודה רבה

  9. הילה סימוני גרוס
    עדיף להשתמש בציר מרק עוף. אפילו חצי כוס זה מששרד פלאים את הטעם

    עדיף להשתמש בציר מרק עוף. אפילו חצי כוס זה מששרד פלאים את הטעם

  10. דידי לב
    אין כמו ארוחה כתומה. הכי בריא שיש

    אין כמו ארוחה כתומה. הכי בריא שיש

  11. ברכה ארוילי
    בוהה במסך ונהייתי רעבה :)

    בוהה במסך ונהייתי רעבה :)

  12. פנינה אשד
    תודה רבה נראה טעים

    תודה רבה נראה טעים

  13. ענבל דור
    אני אכין לשבת

    אני אכין לשבת

  14. דבורית
    בשביל מה קליפת לימון?

    בשביל מה קליפת לימון?

  15. שירז לרנר ווטרמן
    איזו חתיכת בשר אפשר להכניס לבפנים??

    איזו חתיכת בשר אפשר להכניס לבפנים??

  16. טובי שרעבני
    נשמע נחמד!! ולמזלי יש לי את כל המרכיבים בבית

    נשמע נחמד!! ולמזלי יש לי את כל המרכיבים בבית

  17. ליאת דנינו
    זה פחמימה?

    זה פחמימה?

  18. רונית זילכה
    נראה מגרה בטירוף

    נראה מגרה בטירוף

  19. ענבל רגב
    תודה אמא של

    תודה אמא של

  20. הדס גולן לחיאני
    שמעתי על חלי מלא דברים טובים. איך מגיעים לקבוצה שלה?

    שמעתי על חלי מלא דברים טובים. איך מגיעים לקבוצה שלה?

  21. בתיה לוי
    נראה שווה

    נראה שווה

  22. סברין הלר
    לארוחה משפחתית פשוט להכפיל את הכמויות?

    לארוחה משפחתית פשוט להכפיל את הכמויות?

  23. זהבית ארבל
    תודה רבה!

    תודה רבה!

  24. ורדה כהן
    איזה כיף של מתכון

    איזה כיף של מתכון

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק