נזיד שעועית בקעריות לחם

ינואר 2012. הרחוב הראשי של מרכז ברלין. נטיפי שלג מתחילים להיאסף וקור של 2- מעלות "מושך" אותי לסימטה צדדית.
מול קניון ה KADEWE המפורסם ישנו שוק רוכלים עם טעמים של חורף. אין שם כיסאות או שולחנות והחוויה היא לקחת את המנה ולהתיישב על המדרכה ליד.
יש שם נקניקים, נקניקיות, עופות צלויים, תפוחי אדמה שנאפו בטאבון, גבינות בלחם טרי, מאפים טריים מיוחדים ועוד מאכלים שעושים נעים בבטן כשקר בחוץ.
בפינת השוק ממש ליד הבנק ישנו דוכן של מרקי קדירה. כאלו שהופכים סתם מרק לארוחה שלמה.

עד שתגיעי לברלין אני משתפת במתכון למרק בקערת לחם. הכנת הבצק אמנם מצריכה מספר התפחות אבל ביום של גשם – זה המרק שיעשה לך ריח של בית בבית.

מצרכים ל 5 קעריות לחם
7 כוסות קמח
1 כף שמרים
או : 7-8 כוסות קמח שמרים של אסם (שאני אוהבת להשתמש בו)
2 כוסות מים פושרים
2 כפיות סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן

ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את המים והסוכר ותוך פעולה עדינה מוסיפים את הקמח כוס אחר כוס. תוך כדי מוסיפים גם את השמן והמלח. עד שהעיסה הופכת לבצק רך למגע אך לא דביק.
משמנים מעט את הקערה ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה במגבת מטבח, לשעה.
לאחר שהכפיל את נפחו משטחים את התפיחה ע"י אגרוף ומתפיחים שוב כ 40 דקות.
לאחר מכן מחלקים ל 5 חלקים ויוצרים כדורים בגודל תפוז. מתפיחים שוב כ 40-45 דקות.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מזליפים שמן זית. מניחים את הכדורים באופן מרווח על נייר האפייה. מברישים אותם בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה של 210-220 מעלות ל 10 דק', למכת אש ראשונה ויצירת קרום.
פותחים את התנור, מורידים את החום ל 180 מעלות, מורחים שוב בחלמון ואופים כ 35-40 דק' עד שהלחם מזהיב ונאפה מבפנים.
לאחר שמוציאים מהתנור מצננים, חותכים כיפות מלמעלה עם סכין משונן מהדופן ולעומק, ומפנים את החלקים הפנימיים.

מצרכים למרק שעועית
7-8 שיני שום
קופסת שעועית לבנה אפויה
קופסת רסק עגבניות קטנה
מים פושרים
תבלינים

ההכנה:
מטגנים קלות את שיני השום הקלופות והחתוכות בסיר כבד, שלא ישרפו אלא רק יהפכו שקופות. מוסיפים קופסת שעועית לבנה אפויה וקופסת רסק עגבניות קטנה. מתבלים במלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה חריפה ומתוקה, אבקת מרק עוף ומעט רוטב סויה. מצרפים כ 4-5 כוסות מים. על אש בינונית נותנים לבעבע כשעה, עד הסמכה. אפשר להוסיף מים בהתאם לצורך. לדאוג שלא יהיה מימי. אצלי מעדיפים אותו כמה שיותר סמיך ונזידי.

מוזגים את המרק הסמיך אל קעריות הלחם. סוגרים חלקית עם המכסים (הכיפות שחתכנו קודם) ו..
בתאבון!

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

28 תגובות

  1. מוניקה
    כל סוג מרק יכול להתאים כאן, רק שיהיה סמיך מספיק

    כל סוג מרק יכול להתאים כאן, רק שיהיה סמיך מספיק

    • שרה אלוש
      נראה טעים ומגרה .אנסה בהזדמנות . הרגע הכנתי מרק גריסים צריך להתחיל מהבוקר את הבצק ללחם.

      נראה טעים ומגרה .אנסה בהזדמנות . הרגע הכנתי מרק גריסים צריך להתחיל מהבוקר את הבצק ללחם.

  2. רויטל אבנר טאוב
    מממממ איזה כיף לדמיין את הקור המקפיא, השלג, השוק אוכל והקעריות מרק

    מממממ איזה כיף לדמיין את הקור המקפיא, השלג, השוק אוכל והקעריות מרק

  3. מורז
    התמונה האחרונה כאן היסטריתת

    התמונה האחרונה כאן היסטריתת

  4. כוכי עטיה
    מהחלקים הרכים שמוציאים אפשר לעשות אחלה קרוטונים..!

    מהחלקים הרכים שמוציאים אפשר לעשות אחלה קרוטונים..!

  5. הדס מלכא גורן
    אמא שלי עושה כאלו מצויינות - עם כיכרות לחם פשוטות שהיא קונה בסופר

    אמא שלי עושה כאלו מצויינות – עם כיכרות לחם פשוטות שהיא קונה בסופר

  6. רחלי קשאי
    חייבת לנסות זה נראה באמת מרק ארופאי

    חייבת לנסות זה נראה באמת מרק ארופאי

  7. קורין ארנון
    והמרק לא נוזל החוצה?

    והמרק לא נוזל החוצה?

  8. ליאת כהן דבש
    נראה שווה

    נראה שווה

  9. רותי
    אהבתי! מקווה ליישם בקרוב מאוד

    אהבתי! מקווה ליישם בקרוב מאוד

  10. אינה עובדיה
    זה היסטרי מרק שעועית עם קופסת שימורים של שעועית.. כי אני עד היום הייתי מתבעסת על מרקי שעועית בגלל השעועית…

    זה היסטרי מרק שעועית עם קופסת שימורים של שעועית.. כי אני עד היום הייתי מתבעסת על מרקי שעועית בגלל השעועית שצריך להשרות ולהשרות.. ולבשל ולנקות קצף וכאלה.. :)

  11. קורל
    נראה יאמי!!

    נראה יאמי!!

  12. צופית קריחלי
    איך מוודאים שהמרק לא יפורר את הלחם ויקרע אותו? :)

    איך מוודאים שהמרק לא יפורר את הלחם ויקרע אותו? :)

  13. נדיה ל.
    זה בסדר להחלייף את הקמח הלבן בקמח מלא?

    זה בסדר להחלייף את הקמח הלבן בקמח מלא?

  14. שגית עזריה
    אפשר בחלק של ההברשה בחלמון להבריש בקצת מים או משהו?

    אפשר בחלק של ההברשה בחלמון להבריש בקצת מים או משהו?

  15. מעיין
    אפשר קמח מחיטה מלאה?

    אפשר קמח מחיטה מלאה?

  16. קטי דימרי רווה
    התמונה האחרונה של הלחם נראית להת-ע-ל-ל-ל-ל-לף!!

    התמונה האחרונה של הלחם נראית להת-ע-ל-ל-ל-ל-לף!!

  17. דורין עמיאל
    איזה קטעע מרק שעועית עם קופסת שעועית לבנה משימורים.. אני תמיד עושה עם שעועית שאני משרה לילה קודם

    איזה קטעע מרק שעועית עם קופסת שעועית לבנה משימורים.. אני תמיד עושה עם שעועית שאני משרה לילה קודם

  18. פרח ל.
    אצלי לא סובלים מרק שעועית. איזה עוד הצעות יש

    אצלי לא סובלים מרק שעועית. איזה עוד הצעות יש

  19. שושי אורבנט
    האמת עשה לי חשק לא נורמלי להיות עכשיו באירופה באיזה שוק אוכל :((

    האמת עשה לי חשק לא נורמלי להיות עכשיו באירופה באיזה שוק אוכל :((

  20. רוזין
    חייבים מרק שעועית בפנים? או שאפשר כל סוג מרק?

    חייבים מרק שעועית בפנים? או שאפשר כל סוג מרק?

  21. גורית הראל פינסקי
    אבל לא הבנתי איך עושים שהמרק לא יקרע את הלחם ולא יהפוך אותו לרטוב מדי

    אבל לא הבנתי איך עושים שהמרק לא יקרע את הלחם ולא יהפוך אותו לרטוב מדי

  22. קורין עטרת
    אפשר כל סוג של מרק בפנים? נגיד מרק דלעת או בטטה?

    אפשר כל סוג של מרק בפנים? נגיד מרק דלעת או בטטה?

  23. סאני קורנפלד
    נראה שווה! אהבתי את ההגשה

    נראה שווה! אהבתי את ההגשה

  24. שלומית אורן לופו
    אפשר להוסיף גם בצל וגזר למרכיבים של המרק??

    אפשר להוסיף גם בצל וגזר למרכיבים של המרק??

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)
      לדעתי זה יכול מאוד להוסיף. הייתי מוסיפה גם פטרוזיליה בסוף

      לדעתי זה יכול מאוד להוסיף. הייתי מוסיפה גם פטרוזיליה בסוף

  25. דנה ברנר
    וואוו תמונות מעלפות

    וואוו תמונות מעלפות

  26. נופר יעקב בוחניק
    נראה ממש טובב!!!!

    נראה ממש טובב!!!!

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק