מי הזיז את הגבינה שלי?

אפילו אני, בתור דיאטנית ילדים ואמא ל 2 ילדים, מוצאת את עצמי (לפעמים) שוברת את הראש בשאלה הנצחית 'מה להכין לארוחת הערב?' כי אני רוצה עבור ילדיי את המזון הכי בריא, הכי איכותי והכי טעים (כמו כל אמא בעבר, בהווה ובעתיד).
הדרישות הבסיסיות שלי הן:
1. ארוחה שתתאים לכולם – ילדים ומבוגרים
2. ארוחה ממוצרים טריים (תמיד יש ירקות)
3. ארוחה ממוצרים בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (במנה קטנה מקבלים הרבה: גם חלבון, גם ויטמינים וגם מינרלים)
4. שיהיה טעים
5. אם אפשר שההכנה תהיה מהירה אז מה טוב ואם לא אז לא
גיליתי שאני לא היחידה שהשאלה הזו מטרידה אותה (משיחה עם חברות, אמהות מהגן וכד').
לכן שמחתי להגיע לסדנת מנות חלביות שילדים אוהבים.
תחילה הייתה הרצאה מאד מעניינת על חשיבות מוצרי החלב (מה שרק חיזק את דעתי שמוצרי חלב באמת חשובים לנו).
אז למה מוצרי חלב חשובים (וידוע לי שחלק יצקצקו בלשונם)?
• צפיפות תזונתית גבוהה כבר הזכרתי? אז יש לנו חלבון איכותי לשרירים, סידן לעצמות, מגנזיום חשוב לעצמות של הילדים, אבץ לשיער ולעור, B12 ליצירת תאי דם אדומים והכל במנה קטנה.
• יש מגוון – גבינה לבנה, גבינה צהובה, צפתית ובולגרית, ריקוטה ואורדה, מסריחה וכחולה, חלב ויוגורט…יש עם יותר לקטוז ויש עם פחות.
• מגוון שימושים – טרי ישר מהקופסא (אבל לא את החלב בבקשה), בבישול, בטיגון ובאפייה.
אז מי עוד לא מצאה את פיסת הגבינה המועדפת עליה?

12345

בחרתי להביא לכן מתכון לבורקס פילו וגבינות, עם מלפפון חמוץ ועגבניות.
מצרכים:
לבערך 20 בורקסים קטנים

1 חבילה בצק פילו (ניתן למצוא במקפיאים שבסופר)
1 גביע קוטג' או גבינה כחושה
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה
כף חמאה מומסת
שומשום לקישוט – לא חובה
מלפפונים חמוצים
עגבניות

איך מכינים:

מפשירים את בצק הפילו לילה שלם במקרר.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
פותחים את עלי הפילו על גבי משטח העבודה ומכסים במגבת מטבח לחה, על מנת שלא יתייבשו.
מכינים את תערובת הגבינות:
מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצה.

מכינים את הבורקסים:
פורשים עלה פילו על גבי משטח עבודה ומשמנים קלות עם החמאה המומסת.
מניחים מעל עוד עלה פילו ומצמידים לעלה התחתון.
חותכים את עלי הפילו לרצועות של כ 5- ס"מ.
בקצה כל רצועה שמים כפית גדושה מתערובת הגבינות, כ 1.5 ס"מ מהשוליים.
מקפלים את הרצועה למשולשים. לוקחים את קצה הרצועה ומקפלים מעל המלית כך שנוצר משולש שווה צלעות שהמלית בתוכו. ממשיכים לקפל את המשולש עם הגבינה לאורך כל
רצועת הבצק כך שהיא סגורה מכל צידיה והגבינה לא תישפך.
מניחים את הבורקסים המוכנים בתבנית על גבי נייר אפייה וצובעים במעט מאד שמן. אפשר גם לקשט במעט שומשום.
כך ממשיכים עם יתר עלי הפילו. מכניסים לתנור ל 20-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מגישים עם מלפפון חמוץ ופרוסות עגבניה.
בתאבון!

אודות אביבית פרג'ון

אמא ל 2 ילדים. דיאטנית קלינית. מאמנת אישית ומטפלת בבישול

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

28 תגובות

  1. אולגה
    נשמע טוב..!

    נשמע טוב..!

  2. איריס זהבי בן נפתלי
    יש טבלה מסודרת כמה גרם גבינה ילד צריך לאכול ביום/בשבוע?

    יש טבלה מסודרת כמה גרם גבינה ילד צריך לאכול ביום/בשבוע?

  3. שירלי רודריג
    אני מעניין אותי מה זה מטפלת בבישול??!??

    אני מעניין אותי מה זה מטפלת בבישול??!??

  4. אריאלה שילר
    נראה לי שאתן לבעלי להכין את זה היום בבית.. .אולי נפחית קצת מכמות הגבינות אבל זה נשמע מעולה

    נראה לי שאתן לבעלי להכין את זה היום בבית.. .אולי נפחית קצת מכמות הגבינות אבל זה נשמע מעולה

  5. סימונה
    מה זה בכלל אומר חלבון איכותי לשרירים?

    מה זה בכלל אומר חלבון איכותי לשרירים?

  6. חני סטולרו
    הבנות שלי לא מתקרבות לגבינות.. המרקם של גבינות ושל במבה עושה להן רעע. יש פתרון לכזה דבר?

    הבנות שלי לא מתקרבות לגבינות.. המרקם של גבינות ושל במבה עושה להן רעע. יש פתרון לכזה דבר?

  7. טליה
    מה זה צפיפות תזונתית??

    מה זה צפיפות תזונתית??

    • שלום טליה, מזונות בעלי צפיפות תזונתית גבוהה הם מזונות אשר מספקים כמויות ניכרות של ויטמינים, מינרלים ורכיבים אחרים, ושתכולת…

      שלום טליה,
      מזונות בעלי צפיפות תזונתית גבוהה הם מזונות אשר מספקים כמויות ניכרות של ויטמינים, מינרלים ורכיבים אחרים, ושתכולת האנרגיה שלהם יחסית נמוכה.

  8. רותם שוקרון יניב
    לכזה מתכון אפשר להוסיף גם תרד עם הגבינות, למי שאוהב כמובן.. זה ממש מ-מש בריאות

    לכזה מתכון אפשר להוסיף גם תרד עם הגבינות, למי שאוהב כמובן.. זה ממש מ-מש בריאות

  9. רותה קליינמן
    כמה יחידות בורקס כזה טובות לתזונה מאוזנת?

    כמה יחידות בורקס כזה טובות לתזונה מאוזנת?

  10. ורד ליבוביץ
    איפה יש יותר שומן טראנס, בבצק עלים או בפילו?

    איפה יש יותר שומן טראנס, בבצק עלים או בפילו?

  11. צליל כוכבי
    הקטנים שלי נגעלים ממרקם של גבינה!! מה עושים עם זה?

    הקטנים שלי נגעלים ממרקם של גבינה!! מה עושים עם זה?

  12. הדר מאיר בורנשטיין
    בצק בורקס בריא לבני שנתיים?

    בצק בורקס בריא לבני שנתיים?

  13. שלי קרנובסקי
    חייבים כל כך הרבה גבינות?? זה לא הרבה מדי עבור ילדים?

    חייבים כל כך הרבה גבינות?? זה לא הרבה מדי עבור ילדים?

  14. תמר ברושי הרוש
    נשמע קליל ההכנה עם בצק פילו. מרגיש כאילו זה ממש פשוט.. אני עד היום הכנתי רק עם בצק עלים

    נשמע קליל ההכנה עם בצק פילו. מרגיש כאילו זה ממש פשוט.. אני עד היום הכנתי רק עם בצק עלים

  15. קרן זגורי
    תודה על האינפורמציה והרעיונות כי כמו שהדיאטנית כתבה יש בעיה עם אוכל של הילדים. אני מוכנה להכין הכל…

    תודה על האינפורמציה והרעיונות כי כמו שהדיאטנית כתבה יש בעיה עם אוכל של הילדים.
    אני מוכנה להכין הכל אבל תמיד זה ברגע האחרון.

  16. מיקי לאונוב
    סבתא שלי הייתה מכינה לנו כזה ותמיד תמיד זה יזכיר לי את הטעם והריח של הילדות

    סבתא שלי הייתה מכינה לנו כזה ותמיד תמיד זה יזכיר לי את הטעם והריח של הילדות

  17. נתנאלה וורצל
    אני מכינה רק עם בולגרית כי הצהובה די משתלטת על הטעם

    אני מכינה רק עם בולגרית כי הצהובה די משתלטת על הטעם

  18. לימור ברור חיל
    מה זה צפיפות תזונתית?

    מה זה צפיפות תזונתית?

  19. אופירה לוין
    תמשיכו עם המתכונים אני מקבלת אחלה רעיונות לארוחות ילדים

    תמשיכו עם המתכונים אני מקבלת אחלה רעיונות לארוחות ילדים

  20. ויטי רשף טבעון
    הילדים שלי אוהבים לטבול את הטוסט במיץ שנשאר בקערה עם הירקות

    הילדים שלי אוהבים לטבול את הטוסט במיץ שנשאר בקערה עם הירקות

  21. צביה קפלן שוורץ
    זה עדיף מפיצה ומעולה עם סלט ליד

    זה עדיף מפיצה ומעולה עם סלט ליד

  22. טובי שרעבני
    זה מלא קלוריות

    זה מלא קלוריות

    • תמרה גילהר
      אם תוכלי הכל אז זה מלא. אוכלים אחד, שניים. היא דיאטנית בעצמה ולא תמליץ לך סתם

      אם תוכלי הכל אז זה מלא. אוכלים אחד, שניים. היא דיאטנית בעצמה ולא תמליץ לך סתם

  23. דגנית עיינות
    גם אני עושה את הבורקס בבית. פעם הייתי קונה אבל ככה אני יודעת מה נכנס לבפנים וגם לילדים זה יותר…

    גם אני עושה את הבורקס בבית. פעם הייתי קונה אבל ככה אני יודעת מה נכנס לבפנים וגם לילדים זה יותר טעים

    • רעות
      מפתה לקנות מוכן כי המחירים סבבה וככה יש פחות התעסקות.... ...אבל באמת הביתי הרבה יותר טעים למרות כל הבלאאגן

      מפתה לקנות מוכן כי המחירים סבבה וככה יש פחות התעסקות…. …אבל באמת הביתי הרבה יותר טעים למרות כל הבלאאגן

  24. לילך גיאר
    תודה רבה על המתכון

    תודה רבה על המתכון

  25. קרן אסיף
    להכין אוכל לילדים זה באמת בעייתי ומאתר כל ערב מחדש

    להכין אוכל לילדים זה באמת בעייתי ומאתר כל ערב מחדש

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק