עוגת מוס שילדים אוהבים

מצרכים ואופן הכנה:

שכבת הבסיס:
150 גרם ביסקוויטים מפוררים (עדיף מסוג פתי בר בטעם שוקולד)
לרגישים לגלוטן: להשתמש בחבילת ביסקוויטים ללא גלוטן.
100 גרם מחמאה/ חמאה

ממיסים את המחמאה/חמאה במיקרוגל ומוסיפים את פירורי הביסקוויטים. מערבבים ומשטיחים בצורה אחידה בתחתית התבנית.

שכבת המוס:
2 מיכלי קצפת צמחית/ שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם)

ממיסים בקערה את השוקולד המריר עם מעט מים, מערבבים עד לקבלת שכבה אחידה ומצננים.
מקציפים את הקצפות חצי הקצפה (במשך כדקה) ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס (כשהוא בטמפרטורה החדר) לתוך הקצפת וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
מסדרים שכבה של מוס על שכבת הביסקוויטים.
מכניסים למקפיא ל 3 שעות לפחות.

שכבת הציפוי (גנאש שוקולד):
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל)

מחממים את הקצפת/שמנת על הגז (אם מדובר בקצפת צמחית חובה לשים לב שהקצפת לא תרתח) ומוסיפים את השוקולד המריר. מערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר, שופכים על העוגה ו.. בתאבון!

אודות אמא של

אתר הנשים והאמהות הגדול בישראל עם 900,000 גולשות בכל חודש ומועדון של 110,000 נשים. באתר ניתן למצוא לצד כתבות וראיונות עם קשת של כותבות כשלכל אחת הצבע, הייחוד, הכישרון והסגנון שלה. חלומות. הגשמה. פחדים. בישול. ילד ראשון שני או רביעי. זוגיות ושאר הנושאים שכל אישה אוהבת לקרוא

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

16 תגובות

  1. אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס במקום בביסקוויטים?

    אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס במקום בביסקוויטים?

  2. סיגל לוינוף
    אפשר להוסיף שכבת פרי מלמעלה..או באמצע, ואז זה הופך יותר נחמד מבחינת התזונה לקטנטנים

    אפשר להוסיף שכבת פרי מלמעלה..או באמצע, ואז זה הופך יותר נחמד מבחינת התזונה לקטנטנים

  3. כלנית
    זה מספק ערך קלורי אמיתי? וכמה מזה מותר לילדים בגבולות הסביר?

    זה מספק ערך קלורי אמיתי? וכמה מזה מותר לילדים בגבולות הסביר?

  4. איזבל זיסקינד טוביהו
    עשיתם אותי רעבהה :)

    עשיתם אותי רעבהה :)

  5. תמנע
    אבל הלכלוך שישאר אחרי שהילדים 'יאכלו' את זה.. אוי אוי. לא לבעלות לב חלש

    אבל הלכלוך שישאר אחרי שהילדים 'יאכלו' את זה.. אוי אוי. לא לבעלות לב חלש

  6. רונית קיסר פיש
    איזו תמונה מפתה!!!

    איזו תמונה מפתה!!!

  7. רחלי
    איך יודעים תכלס אם ילד רגיש לגלוטן.. זה משהו שאשמח להבין

    איך יודעים תכלס אם ילד רגיש לגלוטן.. זה משהו שאשמח להבין

  8. טלי זאוברמן
    שוקולד מריר רגיל ..או מהמוצקים האלו 900 אחוז קקאו?

    שוקולד מריר רגיל ..או מהמוצקים האלו 900 אחוז קקאו?

  9. מאיה
    תמונה למוותתתתתת

    תמונה למוותתתתתת

  10. שרית ברבי סולימן
    כמה מזה מותר לפיצית בת שנה ורבע? שלא יהיה יותר מדי שומן

    כמה מזה מותר לפיצית בת שנה ורבע? שלא יהיה יותר מדי שומן

  11. אבישג דרעי
    רק 100 גרם חמאה זה מספיק?!?

    רק 100 גרם חמאה זה מספיק?!?

  12. לורי טוויג ינאי
    לאיזו תבנית מתאימה? והאם צריכה להיות בהקפאה לפני שמגישים

    לאיזו תבנית מתאימה? והאם צריכה להיות בהקפאה לפני שמגישים

  13. מירין
    לא הבנתי איך ישאר מזה לילדים.. אם זה יוצא כזה מגרה :))

    לא הבנתי איך ישאר מזה לילדים.. אם זה יוצא כזה מגרה :))

  14. אלינור בשור יצחקי
    קצפת צמחית זה בסדר לקטנים בני שנה??

    קצפת צמחית זה בסדר לקטנים בני שנה??

  15. חפצי עקיבא
    נראה מצוין אין מה לומר.... ...אבל הבלאגן שילדים משאירים אחרי אוכל כזה.. יוווו

    נראה מצוין אין מה לומר…. …אבל הבלאגן שילדים משאירים אחרי אוכל כזה.. יוווו

  16. דנה
    מה זה הדבר המושלם הזה? ולמה רק שילדים אוהבים??

    מה זה הדבר המושלם הזה? ולמה רק שילדים אוהבים??

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק