מרק כתום של חורף

לגשם בשבילי יש ריח של זיכרונות. אני זוכרת אותי, בת 7 או 8, חוזרת הביתה מבית הספר. היו לי מגפיים ורודים, מעיל סגול ומטריה עם המון צבעים. בחוץ ירד גשם ואני זוכרת אותי עולה את המדרגות לקומה השלישית שתיים שתיים. המפתח שלי תלוי על חוט מסביב לצוואר, אני פותחת את הדלת ו… הריח. ריח של מרק חם ואדים, ריח של חורף בשנות השמונים, ריח של ילדות ואימא שמורידה לי את המעיל ומחבקת.
היום אני כבר אימא, ולמרות שאני לא נוטה לדאגנות יש בכל זאת משהו אחד שחשוב לי לדאוג לגביו. חשוב לי לתת לבן שלי חיים מלאים, חשוב לי לשלוח אותו לעולם מלא מבפנים. מלא בחיבוקים, מלא בערך עצמי, מלא בידע שדואגים לו- בדיוק כמו שאני מלאה בידע הזה שאימא שלי נתנה לי במתנה. אני יודעת מבפנים שאחד הדברים הכי כיפיים שאני יכולה לתת לבן שלי ולמשפחה הקטנה שלנו- הוא אוכל ממלא ומזין, מודה הדרדס לא תמיד בעניין, אבל אני יודעת שכשהוא יהיה גדול הוא ידע שהיה לי אכפת ממנו.
אז אתמול ירד גשם. סוף סוף אפשר לצאת לקפוץ בשלוליות! אז נעלנו מגפיים ולבשנו מעיל וכשחזרנו הביתה הכנתי את המרק שלי, מרק של חורף, מרק של אימא, מרק שמזין ומחבק.

מתכון למרק כתום של יום חורפי שמחמם מבפנים-
חבילת בצל ירוק- חלק לבן חתוך בנפרד, חלק ירוק קצוץ דק.
4 גזרים –קלופים וחתוכים גס
3 בטטות גדולות- קלופות וחתוכות גס
חתיכת דלעת- קלופות וחתוכות גס
תפוז- חצוי
מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול)
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, צ'ילי, שמן שומשום
שמנת חמוצה/יוגורט עיזים להגשה
הוראות הכנה-
חותכים רק את החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים קלות.
מוסיפים את הגזר מטגנים עוד קצת.
ממלאים את הסיר במים ( אני מקצרת תהליכים ומשתמשת במים רתוחים- בכל זאת, גם אימא וגם עובדת).
מוסיפים את הבטטות, הדלעת והתפוז ומבשלים עד שהכול רך.
מסירים מהאש, מוציאים את התפוז וטוחנים עם מוט ריסוק ידני.
מחזירים לאש ומתבלים לפי הטעם (אני הונגריה אז אצלי פפריקה הולכת חזק) אפשר לתבל לפי הרגש והחשק, אבל לא הייתי מוותרת על כמה טיפות שמן שומשום- זה שדרוג מטורף.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
זהו- המרק מוכן, בגלל המקור ההונגרי (וגם בגלל שזה מזין וטעים) אני מגישה עם כף גדושה של שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ (אם אתם רוצים משהו יותר עדין- אפשר להחליף ביוגורט עיזים ועירית, שזה יאמי).

טיפ של אימהות- המרק הזה מקבל נפלא שינויים ושדרוגים, אפשר לטגן כרישה עם הבצל, אפשר להחליף את הדלעת בדלעת ערמונים- מה שיש ומה שמתחשק. מה שהכי נחמד במרק הזה הוא שאני יודעת שהבן שלי מקבל ממני לא רק מרק ירקות מזין אלא גם מנה גדושה של סידן מהשמנת המתוקה והחמוצה.
וכשהמתוק שלי שואל אותי מה יש במרק, תמיד יש לי את אותה תשובה- אהבה.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

22 תגובות

  1. מיקה הזכרת לי את הילדות שלי ואת החברות שהמפתח היה קשור לנו לצואר עם גומי כזה ששמים במכנסי ספורט

  2. אנחנו עשינו חגיגת כתומים בשבת הסוערת לפני שבועיים. ירושלמים גאים שלא יצאו לשלג ונהנו ממרקים כאלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות