שקשוקה ירוקה בריאה

מסתבר ששקשוקה לא חייבת לכלול עגבניות או רסק אדום. הרי ירקות ירוקים בריאים מאוד ומומלצים לצריכה יומיומית ולכן בהצעה הטעימה שלפנינו שידכנו ירקות נפלאים כמו עלי תרד, מנגולד וכרישה להרמוניה אחת מיוחדת במינה, יחד עם תלולית של גבינה בולגרית, מה שיוצר מעדן של שקשוקה ירוקה – שהוא גם זול בקלוריות!

מצרכים:
3 בצל חתוך לרצועות
3 כרישה (רק הלבן) חתוכה לפרוסות דקות
12 שיני שום קצוצות גס
6 עלי מנגולד גדולים קצוצים גס (ללא החלק הלבן)
4 ביצים
צרור עלי תרד קצוץ
5 בצל ירוק חתוך גס
150 גר' גבינה בולגרית 5% מעודנת
מלח, פלפל גרוס
כפית שמן

ההכנה:
מחממים כפית שמן במחבת, מוסיפים בצל, כרישה ושום ומאדים הכל עד לריכוך.
מפזרים מעל את עלי המנגולד, התרד והבצל הירוק ומערבבים כ 6 דקות תוך כדי בישול, עד לצמצום הנוזלים.
מפזרים מעל את הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הביצים באופן שווה על פני השקשוקה, מכסים את המחבת ומבשלים כ 5-10 דקות (לפי מידת העשייה הרצויה של הביצים).

מתאים ל 4 אנשים לארוחת ערב+ פחמימה. אפשר לחלק ל 4 וכך כל מנה =תחליף ל 1.5 חלבון גבינה (ארוחת ערב) + פחמימה.

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
קליק למתכונים נוספים

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

16 תגובות

  1. וייצמן אניטה
    תענוג לעיניים

    תענוג לעיניים

  2. דורית זיו
    הולכת להכין.

    הולכת להכין.

  3. barsheshet. liliane
    רוצה. עוד מתכונים טעימים השקשוקה נראת מדהים

    רוצה. עוד מתכונים טעימים השקשוקה נראת מדהים

  4. מורן
    רק כפית שמן אחת לכל זה?

    רק כפית שמן אחת לכל זה?

  5. אלה סטוליאר פוקס
    התעלפתי מהתמונה! :))

    התעלפתי מהתמונה! :))

  6. גלי חזום
    זו החלי ממן הידועה עם הקבוצות דיאטה בכל הארץ?

    זו החלי ממן הידועה עם הקבוצות דיאטה בכל הארץ?

  7. מירי נפתלי זולדן
    שונאת עלי מנגולד. זה הדבר הכי דוחה שאי פעם נתקלתי בו

    שונאת עלי מנגולד. זה הדבר הכי דוחה שאי פעם נתקלתי בו

  8. טליה
    כפית שמן אחת למחבת של 4 ביצים? בטוח???

    כפית שמן אחת למחבת של 4 ביצים? בטוח???

  9. ברוריה ויטלזון לוי
    איזה רעיון מעניין וחמוד

    איזה רעיון מעניין וחמוד

  10. רותם
    לא נראה טוב בכללל

    לא נראה טוב בכללל

  11. ג'ודי
    כמה לחם אפשר לצרף לתענוג הזה?

    כמה לחם אפשר לצרף לתענוג הזה?

  12. שירז מיארה
    בלי רסק עגבניות בכלל?!?

    בלי רסק עגבניות בכלל?!?

  13. מיכל לביא
    איך אפשר לשמור את המתכון

    איך אפשר לשמור את המתכון

  14. גלי בן אהרון
    אוהבת את המתכונים שלך

    אוהבת את המתכונים שלך

  15. פנינית מיכאלי
    אם אני מחלקת ל4 איך אני שומרת? בתנור או במקרר?

    אם אני מחלקת ל4 איך אני שומרת? בתנור או במקרר?

  16. יעל צור
    יאממייייי נראה מעולה

    יאממייייי נראה מעולה

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק