שקשוקה ירוקה בריאה

מסתבר ששקשוקה לא חייבת לכלול עגבניות או רסק אדום. הרי ירקות ירוקים בריאים מאוד ומומלצים לצריכה יומיומית ולכן בהצעה הטעימה שלפנינו שידכנו ירקות נפלאים כמו עלי תרד, מנגולד וכרישה להרמוניה אחת מיוחדת במינה, יחד עם תלולית של גבינה בולגרית, מה שיוצר מעדן של שקשוקה ירוקה – שהוא גם זול בקלוריות!

מצרכים:
3 בצל חתוך לרצועות
3 כרישה (רק הלבן) חתוכה לפרוסות דקות
12 שיני שום קצוצות גס
6 עלי מנגולד גדולים קצוצים גס (ללא החלק הלבן)
4 ביצים
צרור עלי תרד קצוץ
5 בצל ירוק חתוך גס
150 גר' גבינה בולגרית 5% מעודנת
מלח, פלפל גרוס
כפית שמן

ההכנה:
מחממים כפית שמן במחבת, מוסיפים בצל, כרישה ושום ומאדים הכל עד לריכוך.
מפזרים מעל את עלי המנגולד, התרד והבצל הירוק ומערבבים כ 6 דקות תוך כדי בישול, עד לצמצום הנוזלים.
מפזרים מעל את הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הביצים באופן שווה על פני השקשוקה, מכסים את המחבת ומבשלים כ 5-10 דקות (לפי מידת העשייה הרצויה של הביצים).

מתאים ל 4 אנשים לארוחת ערב+ פחמימה. אפשר לחלק ל 4 וכך כל מנה =תחליף ל 1.5 חלבון גבינה (ארוחת ערב) + פחמימה.

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
קליק למתכונים נוספים

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

16 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות